Oplossing.be Nieuwsbrief 8e editie november 2003
In dit nummer:


Nieuwe leden en de Clickx


Een stevige schouderklop, een steun in de rug, een aanmoediging om het werk verder te zetten, een pluim op onze hoed. Zo kan je het artikel dat laatst verscheen in Clickx Magazine best omschrijven. Redacteur JV van Clickx bezocht onze site en verwoorde zijn bevindingen aldus:

"Wie computert, die ondervindt vroeg of laat problemen. Meestal vind je de oplossing wel in de helpbestanden van het programma waarin je werkt of lees je ze in Clickx Magazine.
Brengen geen van beide soelaas, dan kan je het ook proberen op forums op het Internet.
Oplossing.be is daar een mooi voorbeeld van. Het forum is vroeger al eens aan bod geweest, maar is sindsdien flink gegroeid. Het is een typisch voorbeeld van een forum door en voor gebruikers. Dankzij de populariteit is er dus een groot aantal onderwerpen al aan bod geweest, waardoor je vaak je eigen probleem kan terugvinden. Is dat niet zo, dan registreer je even en kan je een vraagje posten.
Antwoord volgt, meestal sneller dan je verwacht. -JV"


Wij zijn heel blij met deze lovende woorden. Maar we gaan niet op de lauweren rusten.
Dit forum heeft bewezen dat het vooropgestelde doel haalbaar is: elkaar helpen, waar mogelijk. Gratis en voor niets. Elkaar helpen betekent ook dat leden en bezoekers oog moeten hebben voor de problemen van anderen.

We mogen gerust aannemen dat het hoge aantal nieuwe leden van deze maand te danken is aan de artikels die in Clickx Magazine en in andere literatuur verschenen en onze site bespreken. Toch is het de mond aan mond reklame van de leden wat dit forum zal doen groeien, een forum waar ook jij deel van uitmaakt.

Met dank aan allen die zich hebben ingezet om deze site in stand te houden, of mee werkten aan deze nieuwsbrief. Een hartelijk welkom aan de honderden nieuwe leden.


Opgesteld door: Admin
Probleem met knoppen in Internet Explorer



Heb je ook al gemerkt dat er soms "knoppen" niet tevoorschijn komen als je webpages opent. Uit de vragen en reacties op het forum blijken er heel veel mensen last te hebben van dit vervelend probleem.

De fout wordt meestal veroorzaakt door het installeren van "download-versnellers".
Deze soms wel handige programma's plaatsen sleutels bij in je register, zodat zij vlot en snel kunnen werken, maar verstoren daardoor het "normale" binnenhalen van gif bestanden.

Na lang zoeken vond ik de oplossing voor dit probleem op een ander forum. Heb je dit probleem ook, en wil je het herstellen, bedenk dan dat mogelijk je "download-versneller" niet meer zal werken. Alternatief is om een andere te installeren.
Maak ook steeds een backup van je register alvorens er veranderingen in aan te brengen.
Dit doe je door Start, Uitvoeren, typ Scanregw in het venster, en klik op OK. Als je gevraagd wordt om een backup te maken, antwoord je natuurlijk "Ja".

Open het register met Start, Uitvoeren, typ Regedit in het venster en klik op OK.
Je registereditor opent zich. Selecteer in de linker lijst de sleutel:
HKey_Local Machine\SOFTWARE\Classes\PROTOCOLS\Name-Space Handler\
Verwijder de sleutels "http", "https", and "ftp"(rechts klikken en kiezen voor verwijderen), en laat enkel de sleutel 'mk' staan.
Hierna zouden je gif's nu probleemloos moeten laden.


Ingezonden door: Linda
PrintScreens maken met MWSnap



Maak je veel gebruik van schermafdrukken dan is het freeware programma MWSnap een niet te versmaden hulpmiddeltje. MWSnap is een klein maar krachtig programma om bepaalde delen van het scherm vast te leggen als grafisch bestand.
Met de huidige versie ben je in staat om schermafdrukken van het hele bureaublad, een actief venster, een actief menu, en een vooraf ingestelde of een vrije rechthoek te maken. Om te bewaren kun je met MWSnap kiezen uit 5 veel gebruikte grafische formaten. (BMP, JPG, TIFF, PNG en GIF).

Het programma heeft ook nog enkele extraatjes: een zoomfunctie, een meetlat, automatisch bewaren en printen, en het Nederlands wordt ondersteund. Ook kun je het gebruiken om beeld bestanden te openen of te converteren naar een ander formaat.
Het programma draait op alle Windows versies en de installatie van MWSnap is zo simpel als 1+1. Ook misdoet het niks aan je systeem (je hebt geen speciale dll's, drivers of andere systeembestanden nodig). Klik hier voor meer details.

Hoe ga je te werk?

Je wilt een schermafdruk maken van een venster.
Na het opstarten van het programma klik je links op "Venster/menu" en onderaan komt op de knop "venster/menu opname" te staan. Na hier op te klikken verdwijnt het programmascherm.
Als je met de muis over de openstaande vensters gaat, zie je een gekleurde rand verschijnen. Als je nu op de linker muistoets klikt, is dit het venster dat zal geselecteerd worden.
Na het nemen van de afdruk, komt het scherm van MWSnap terug met in het rechtse kader de genomen afdruk. Klik nu op "bestand" en "opslaan als " en je afdruk is klaar.


Ingezonden door: Spyder



Nieuwe Zip-bestanden niet uitwisselbaar



Beveiligingsmaatregelen zorgen voor verwarring

Al enkele maanden zorgt een nieuwe versie van het "zip" compressieprogramma voor verwarring. Niet elk zip-bestand kan met elk decompressieprogramma, of Windows, geopend worden.
De nieuwe versie van PKZip is onlangs uitgebracht door PKWare, de originele bedenker en uitgever van het Zip-programma. Hun nieuwe versie biedt meer beveiligingsmogelijkheden waardoor de Zip-standaard zo wordt aangepast dat het bestand alleen nog maar met PKZip is uit te pakken. En dat terwijl er wel wordt gewerkt met de normale "zip" bestandsextensie.

Een andere softwaremaker, WinZip, reageert op de stap van concurrent PKWare door ook met een nieuwe versie van zijn compressieprogramma op de markt te komen. Ook in deze nieuwe versie van WinZip zitten beveiligingsmethoden, maar die werken weer op een andere manier dan die van PKZip waardoor beide Zip-versies en hun resultaten niet uitwisselbaar zijn. En in Windows XP zijn de Zip-bestanden al helemaal niet in te lezen ondanks dat de bestanden wel gebruik maken van de oude "zip" extensie.
Het kan dus in de praktijk voorkomen dat iemand die een zip-bestand krijgt, eerst drie compressieprogramma's moet uitproberen voordat de bestanden beschikbaar zijn: PKZip, WinZip en een standaard Zip-compressieprogramma (zoals er ook één in Windows XP aanwezig is).
WinZip heeft intussen laten weten dat derden ook gebruik mogen maken van de beveiligingstechnieken van WinZip. Softwarebedrijven die dat echter ook willen doen met de technieken van PKWare komen bedrogen uit; de makers van PKZip willen enkel een dure licentie afgeven en stellen geen enkele standaard gratis ter beschikking.
Andere softwarebedrijven die ook Zip-compatible compressieprogramma's leveren, schreeuwen moord en brand nu de enige goed uitwisselbare compressiestandaard de nek wordt omgedraaid. Zij stellen aan beide kemphanen voor om in ieder geval de nieuwe beveiligde Zip-bestanden te voorzien van een andere bestandsextensie zodat te zien is dat dit geen normale Zip-bestanden zijn. Zip-uitvinder PKWare voelt daar echter niets voor.


Bron: ZDNet.be
Ingezonden door: SoftAid

Bescherm uw persoonlijke bestanden



Ik dacht altijd dat de bestanden die in WinXP, "Mijn Documenten" staan, privaat waren, en niet door andere gebruikers konden gelezen worden. Tot ik op zekere dag iets vreemd opmerkte. In de WinXP Verkenner kan ik de mappen "Mijn Documenten", die aan andere gebruikers toebehoren, bekijken en de bestanden openen door er op te dubbelklikken. Dus kunnen anderen dat ook met mijn mappen?

Als je een computer deelt met anderen, dan wil je wel wat meer privacy dan dat wat Windows je standaard aanbied. Er zijn twee manieren om dit te bekomen: maak een map aan met een paswoord-bescherming of versleutel een bestaande map.

Gecomprimeerde mappen met paswoord-bescherming kan je maken in NTFS en in FAT32 partities. Als je zo een map met paswoord bescherming wil openen heb je een juist paswoord nodig. Ga in Verkenner, Documents and Settings, jou naam en klik op Bestand, Nieuw, Gecomprimeerde map. Geef de map een naam en sleep de te beschermen bestanden in deze map. Open de map, selecteer een bestand, klik op Bestand dan op Wachtwoord toevoegen. Kies een wachtwoord, en bevestig.

Versleutelde mappen worden enkel ondersteund in NTFS partities. In plaats van U om een paswoord te vragen, zijn deze mappen alleen voor U toegankelijk. Als je de bestanden in een map wilt versleutelen, rechtsklik op de map, kies Eigenschappen, Delen en beveiliging, Delen, en vink "Van deze map een beveiligde map maken" aan. Klik OK en opnieuw OK, en WinXP zal je folder versleutelen.

U zal er verder niets van merken, alleen zal deze folder in een andere kleur worden weergegeven in verkenner, om aan te tonen dat dit een beveiligde persoonlijke map is. Andere gebruikers zullen evenwel geen toegang krijgen tot deze map.


Ingezonden door: SoftAid
Gedragscodes bij gebruik van Messenger



Nadat Microsoft het sluiten van de alom bekende chatboxen aankondigde,en dan ook nog eens een verplichte upgrade forceerde (volgens hun zeggen uit veiligheidsoverwegingen) is voor de thuisgebruiker van Messenger een verschuiving merkbaar in gedrag.

De anders zo fervente "chatters" gaan al sneller hun Buddie's aanspreken, om het gemis op te vullen. Het meest populaire programma hiervoor is dan ook MSN 6 geworden.

Ook hier is een (ongeschreven) gedragscode op zijn plaats. Enkele voorbeelden van reactie's en verklaringen daaromtrent:

"Waarom ga jij off-line als ik er net opkom?"
*Jouw Buddie kon net zijn PC aan het afsluiten zijn, van partitie wisselen, gewoon weggevallen (door slechte internetverbinding) en daarna geen zin/tijd meer om zijn/haar PC/Messenger op te zetten...
"Waarom zet je je op bezet als ik roep, en antwoord je niet?"
*Als je Buddie bijvoorbeeld een PowerPointVoorstelling aan het bekijken is,of een spel aan het spelen ,dan gebeurt dit automatisch. Ook het geluid is dan tijdelijk uitgeschakeld zodat hij/zij het pas ziet of hoort als er wordt gestopt met gamen of andere toepassingen.
"Ik zie je telkens on-line komen, maar je verdwijnt direkt? Wil je niet praten met me?"
*Sommigen laten hun Messenger automatisch met Windows mee op starten, enkel en alleen om te kijken of ze mail hebben ontvangen van Hotmail. Ze hebben simpelweg niet de tijd om te gaan chatten!
"Je staat de hele dag afwezig, waarom heb je dan Messenger?"
*Jouw Buddie kan bv.de plus (Patchou) versie geinstalleerd hebben, en zijn status op "Afwezig" hebben gepersonaliseerd. Als je dan roept zal je waarschijnlijk wel een verklaring (automatische boodschap) krijgen van zijn/haar afwezigheid. Ook kan het zijn dat hij/zij simpelweg afwezig is!
"Heb je me geblokkeerd?"
*Dat zou kunnen en dan zal daar een reden voor zijn! Kan zijn dat je Buddie die dag maar met één enkele contactpersoon wenst te chatten bijvoorbeeld...

Dit is gewoon een greep uit eigen ervaringen. Ik merkte dat vooral jongeren het vaker moeilijk hebben met niet beantwoorde boodschappen. Bedenk dat je contactpersonen ook maar mensen zijn met hun eigen levenswijze. Hou daar rekening mee! Hou het fijn!


Ingezonden door: Tientje
100% veiligheid voor uw aankopen op Internet met uw Citi kredietkaart

Citibank zorgt weer voor een revolutie in de wereld van de kredietkaarten. Dankzij de splinternieuwe en volledig gratis* service, Citi Internet Number, bent u de enige die vanaf nu uw aankopen op het internet in alle veiligheid kan doen. Hoezo? Met deze exclusieve service blijft het echte nummer van uw Citi kredietkaart geheim. Voor elke aankoop krijgt u on line een nieuw willekeurig, virtueel kaartnummer. Het resultaat: uw Citi kredietkaart is absoluut beveiligd.

Hoe werkt het precies?

Om u in te schrijven:
  • Natuurlijk moet u houder zijn van een Citibank kredietkaart.
  • U surft naar www.citibank.be en u klikt op het icoontje Citi Internet Number
  • U tikt uw kredietkaartnummer en uw geheime code in. Zonder risico, want onze site is perfect beveiligd.
  • U kiest een gebruikersnaam en een paswoord die u later altijd zult gebruiken.
  • U kiest nu:
    -voor de installatie van het programma op uw computer (een icoon verschijnt dan onderaan de pagina).
    -voor toegang tot de service via internet (bij elke aankoop gaat u via onze site).
Om een aankoop on line te betalen, in alle veiligheid.

U bent op een site en nu moet u betalen voor uw aankopen. De site vraagt om enkele gegevens in te vullen, waaronder uw kredietkaartnummer. Nu doet u het volgende om uw echt nummer niet bekend te maken:
  • U klikt op de knop (het citi-icoontje) die nu onderaan uw pagina staat. Of u surft naar www.citibank.be, en u klikt op de link "Citi internet Number". Uw virtuele kaart verschijnt automatisch.
  • U voert uw gebruikersnaam en paswoord in en u klikt op "creëer een uniek Internet Number".
  • U voert het bedrag van uw aankoop in en klikt op "creëer Internet Number".
  • U hebt nu een virtueel nummer voor deze aankoop met een geldigheidsdatum. U gebruikt deze gegevens voor uw aankoop.
  • Later creëert u voor elke volgende aankoop opnieuw een virtueel en uniek nummer.
Probeer het en u zal zien hoe eenvoudig het is.
U kan een demo bekijken op de site van citibank. *Telefoon- en abonnementskosten zijn ten laste van de klant.


Bron:
Ingezonden door: SoftAid



Outlook Express: problemen en backups



In Outlook Express kan het gebeuren dat je bepaalde mails niet meer kan openen, of niet meer kan verwijderen. Ook kan het gebeuren dat je de mails niet meer ziet in een map, alhoewel je zeker bent dat de mails wel degelijk in je archiefmap zitten. OE kan wel degelijk corrupt raken. Een dergelijk defect wordt meestal veroorzaakt door een virus, of door het crashen van Windows tijdens een OE sessie.

De archiefmap van OE bevat een bestand waarin een soort van register van alle mappen in OE wordt bijgehouden: folders.dbx. Dit is een uitermate belangrijk bestand, en mag niet verwijderd worden uit de archiefmap. Ook mag men nooit de namen van mappen of bestanden in deze map veranderen, uitgezonderd in het programma Outlook Express zelf.

Indien je bepaalde mails niet meer kan openen, maak dan een nieuwe submap aan in OE, en sleep de mails in deze nieuwe map. De kans is groot dat je ze nu wel kan openen.

Kan je bepaalde mails niet verwijderen uit een map, maak dan een nieuwe map aan in OE, en sleep de bestanden die je wilt behouden in deze nieuwe map. Verwijder daarna de map met de berichten die zich niet lieten verwijderen. Lukt het niet om deze map te verwijderen in OE, sluit het programma dan af en ga naar je archiefmap in Verkenner, en verwijder de dbx file met de naam van de map die je weg wil.

Als je in Outlook Express 6.0 een reserve copy van je mails wilt maken, en ze daarna ook nog veilig wil terug zetten, zijn er enkele zaken waar je aandacht aan moet schenken.
Je mails Exporteren, zoals vele mensen trachten te doen, is niet de juiste manier. Je kan je mails enkel exporteren naar Microsoft Outlook of Microsoft Exchange, twee programma's die je waarschijnlijk niet geinstalleerd hebt, als je werkt met Outlook Express.

De goede manier om een backup van je mails te maken is de volledige inhoud van de archiefmap te kopiëren naar een andere map. Hoe ga je te werk? Sluit OE af. Maak een nieuwe map aan in verkenner. Geef deze een duidelijke naam bijvoorbeeld: OE301003. Zo zie je in een oogopslag wat de mapinhoud is en wanneer ze gemaakt is (30-10-03).

Daarna moet je de archiefmap van "OE6" vinden. Deze bevind zich meestal in C:\Windows\Application Data\Microsoft en heet ook "OutlookExpress". Open deze map, kies Bewerken, Alles selecteren en dan Bewerken, Kopiëren. Ga nu naar de nieuwe map, open deze, en kies Bewerken, Plakken. De backup van je mails is klaar.

Veronderstel dat je archiefmap van OE corrupt is geworden. Om dan je backup terug te plaatsen ga je als volgt te werk. Sluit OE af.

Om zeker niets verloren te laten gaan copiëer je eerst de volledige inhoud naar een nieuwe map. Maak deze nieuwe map aan in verkenner met Bestand, Nieuw, Map en geef ze een duidelijke naam, bijvoorbeeld NieuwOE. Als je een tweede partitie hebt, maakt je best de nieuwe map hier aan. Anders kies je voor een duidelijke locatie zoals "C:\Mijn documenten\".
Ga nu naar je originele map OutlookExpress, open deze en verwijder alle bestanden, eerst de mappen zoals PostvakIn.dbx, School.dbx en dergelijke. Laat Folders.dbx, Offline.dbx, Pop3uidl.dbx en Cleanup.log voor het allerlaatste.

Bij het verwijderen zullen sommige bestanden een foutmelding geven, die zegt dat dit bestand niet kan verwijderd worden. Sla die bestanden over en probeer andere. Laat er zich niets meer verwijderen, maar je map is niet leeg, sluit Windows dan af, en probeer opnieuw de bestanden te verwijderen nadat je Windows terug hebt opgestart. Normaal moeten dan alle bestanden te verwijderen zijn.

Als dit gebeurd is start je OE terug op. De standaard mappen zijn nieuw aangemaakt. Kies nu Bestand, Importeren, Berichten, en selecteer Microsoft Outlook Express 6.0 in het menu. Klik op Volgende, en dan op E-mail uit een OE6 archiefmap importeren. Klik op Bladeren en zoek je backup map. Selecteer deze en klik op Volgende. In het volgende venster kan je kiezen uit Alle mappen of Geselecteerde mappen. Klik op Volgende en je backup, of een gedeelte daarvan wordt terug geplaatst.

Je kan nu ook je mails, die in de eerder gemaakte map "NieuwOE" staan, op dezelfde manier trachten te importeren in je OE archief. De mails die in een map staan die dezelfde naam heeft als een map in je huidig archief worden in deze map geplaatst. Anders wordt er een map aangemaakt met de oude mapnaam.

De archiefmap kan je ook verplaatsen naar een andere locatie, bijvoorbeeld naar een ander station. Als je Windows corrupt is geworden door bijvoorbeeld een virus, en je kan enkel nog een format c: uitvoeren, dan staan je mails veilig op je andere partitie.
Dit veilig stellen kan je ook met mappen als Favorieten, Desktop, History, Recent, Start menu, Quick Launch en zo voort...

De archiefmap van OE verplaatsen naar een andere locatie of partitie doe je als volgt. Op de gewenste nieuwe locatie maak je met verkenner een nieuwe, lege map aan. Deze kan je best ook "OutlookExpress" noemen, maar dit is niet noodzakelijk.

Open OE en klik op Extra, Opties, Onderhoud, Archiefmap. Klik op Wijzigen en zoek de nieuw aangemaakte map op de andere locatie. Selecteer deze en klik OK, en opnieuw OK in het volgende venster. Je bestanden in je oude OutlookExpress map worden nu verplaatst naar de nieuwe map.


Ingezonden door: SoftAid
Wordt slimmer via het internet!


Het BIS, het "Begeleid Individueel Studeren" initiatief van de Vlaamse overheid maakt nu ook online zijn opwachting.

De overheid heeft deze week "Studeren op afstand" sterk uitgebreid. Studeren op afstand is een project die sinds 1998 loopt en ervoor zorgt dat jaarlijks zo'n 28.000 studenten thuis ondermeer Frans, Engels, Duits maar ook Aardrijkskunde en andere vakken hebben kunnen leren of bijschaven.

Voordien waren deze cursussen enkel op papier, en werden de nodige documenten naar je thuis toegestuurd. Vanaf nu kan het dus ook online!

Je kan vanaf heden dus cursussen volgen via het internet, het aanbod is weliswaar nog niet zo uitgebreid, maar de Vlaamse Overheid beloofd hier spoedig verandering in te brengen.

De cursussen die momenteel voor handen zijn liggen vooral in het taalgebied, maar al snel zou ook onder andere een cursus informatica beschikbaar gesteld worden.

De prijs voor het volgen van dergelijke cursussen kost 15,25 euro per cursus per maand, waarbij men verplicht is om minimum voor drie maanden in te schrijven.

BIS Online is niet het enig e-leerproject van de Vlaamse overheid. Via Webleren van de VDAB wordt momenteel een 16-tal informaticamodules aangeboden die zich doorgaans tot beginners richten, maar ook boekhoudkundige cursussen. Prijzen variëren van 30 tot 360 euro.


Bron: ZDNet.be
Ingezonden door: StriKe

Multifunctionele usb-drive



Usb-flashgeheugen is tegenwoordig heel erg in. Hama brengt een nieuw product op de markt onder de naam FlashPen Professional USB drive. Dit usb-geheugen is verkrijgbaar in een 128 megabyteversie en 256 megabyteversie.

Het formaat is te vergelijken met dat van een aansteker. Bij aankoop krijg je er naast de software en een usb-verlengkabel ook oortjes bij. Dit wil dus zeggen dat je met de FlashPen ook muziek kan beluisteren. Het beschikt namelijk over een mp3- en wma-speler. Ook kan het dienst doen als radio. Wat zeker ook handig is, is dat je dit apparaat kan gebruiken als een dicteerapparaatje.
Meer details



Het LCD-menu zorgt voor het gebruiksgemak en de 380mAh lithium batterij kan je opnieuw opladen via de usb-poort.

De FlashPen kost 199 euro voor de uitvoering met 128 megabyte, voor de pen met 256 megabyte betaal je nog eens 60 euro extra.


Ingezonden door: Admin
Dit verscheen in de vorige nieuwsbrieven:

Met dit lijstje willen we jullie op de hoogte houden van de artikels die in vroegere nieuwsbrieven zijn verschenen. Wij zullen hier telkens de laatste 3 maanden weergeven.
Op die manier heeft U een overzicht en een snelle toegang tot deze berichten. Besef wel dat, in de snelle wereld van de technologie, veel van deze berichten al kunnen achterhaald zijn.

Augustus 2003

Ongewenste Pop-ups in Messenger
Jaarrapport 2002 Int. Fed. Platenindustrie
Zoekmachines
Virusproblemen
Windows Messenger
Backup van berichten en adressen in OE
Illegaal kopiëren bewezen maar niet bestraft..

September 2003

"Rottende" CD-R's: 1 op 10 onleesbaar
Kopen op het Internet: Wie zal dat betalen…maar vooral: HOE?
Het maken van een eenvoudige website
Vensters in Internet Explorer
SoBig.F virus maakt geschiedenis
Wij zoeken.....

Oktober 2003

XP: problemen onder administrator account
Gedaan met piraterende IM-messengers?
Olympische Spelen 2016
Kleine webcam voor laptop
Batch-files maken
MSN 6.0: Hulp op afstand
Gratis telefoneren met Skype



Voor reacties op deze rubriek kan U terecht op: De redactie
Statistieken voor de maand september
Totaal aantal leden 2330
Totaal aantal berichten 26963
Totaal aantal onderwerpen 5232
Top poster SoftAid
Aantal nieuwe leden 244

De redactie
De oplossing.be nieuwsbrief staat onder redactie van:

- Webmaster
- verygoodman
- Yakko
- Chieftain
- SoftAid

De eindredactie wordt verzorgd door: SoftAid

Verantwoordelijk voor de verzending: Yakko

De redactie is te bereiken op redactie@oplossing.be

Wil u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief dan kan u e-mailen naar het bovenstaande adres.

Iedereen die zich inschrijft op Oplossing.be krijgt, standaard zo ingesteld, de maandelijkse nieuwsbrief. Wens je deze niet meer te ontvangen, dan kan je dit steeds aanpassen in je persoonlijk profiel op de website. Later eventueel terug inschrijven kan je door opnieuw je profiel aan te passen.

Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd en wil hem zelf ontvangen? Ga naar de site en meld je aan het bij het forum. Je zult dan automatisch de nieuwsbrief ontvangen.

Disclaimer

Alle handelsnamen of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. De redactie van de nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit Oplossing.be (de redactie) hierbij iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen (waaronder begrepen directe en indirecte schade). Toepassen van informatie en gebruik van software is op eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nooit openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Verspreiding van deze nieuwsbrief is toegestaan maar uitsluitend volledig en in ongewijzigde vorm. Het is niet toegestaan om delen van de inhoud zonder voorafgaande toestemming van de makers te gebruiken.