Oplossing.be nieuwsbrief

5de editie  augustus 2003 




In dit nummer:

Posten op Oplossing.be


Recent is er op Oplossing.be een kleine discussie geweest naar aanleiding van de manier waarop een thread beëindigd wordt.
Sommige mensen zijn nogal gesteld op een bevestiging vanwege de starter van een topic, en dat is, gezien de net-etiquette, niet meer dan normaal.
Buiten deze beleefdheid heeft het nog een ander, groot voordeel: andere leden van het forum weten dat, als er een bevestiging op het einde van een thread staat of een bericht in de zin van "het werkt door dit of dat te doen, bedankt", de oplossing ook in dat bericht is terug te vinden.
Wij hopen dan ook dat onze leden zich zullen inzetten om deze gedragscode zo veel mogelijk te eerbiedigen. Dit zal iedereen nog meer motiveren om oplossingen te zoeken voor jou problemen.

De redactie.  


Opgesteld door:Strike 

Ongewenste Pop-ups in Messenger


Hebt u dat ook wel eens? Die ongewenste pop-upberichten van MSN. Doordat er een bug in Windows XP zit, kunnen mensen deze berichten gewoon blijven sturen. Heel vervelend dus. Maar er is wel wat aan te doen.
Ga naar Start, Uitvoeren en typ cmd. Er verschijnt nu een Dos-venster in beeld. Hier typt u het volgende in: net stop messenger. U zult zien dat u geen vervelende pop-upberichtjes meer ontvangt. En wilt u ze om wat voor reden dan ook toch weer wel ontvangen, typ dan: net start messenger.
Voor Windows 98-gebruikers heb ik ook nog een tip. Als u MSN Messenger gebruikt, moet u eens kijken of Ioadqm voorkomt in de lijst met taken als u op Ctrl + Alt + Delete drukt. Zo ja, schakel het dan uit via Msconfig. Dat doet u door bij Start, Uitvoeren, msconfig te typen. In het tabblad Opstarten haal je het vinkje weg bij Ioadqm. U zult merken dat de computer een stuk sneller wordt.  


Ingezonden door:Tientje


Jaarrapport 2002 Int. Fed. Platenindustrie


Niettegenstaande het aanhoudende geklaag van de muziekbranche (platenfirma's en artiesten), die door het illegaal downloaden van muziekbestanden 'het zout op hun patatten' niet meer kan verdienen, blijkt uit het jaarrapport van de IFPI dat wereldwijd de verkoop van CD's in 2002 gestegen is met 14 % ten opzichte van 2001 (voor het eerst meer dan 1 mijard exemplaren).
Wel dient daarbij opgemerkt dat 2/5 van deze verkoop zou bestaan uit illegale CD's, wat een omzetcijfer zou betekenen van zo'n slordige 4,6 miljard dollar, 7 % meer dan in 2001.
Het 'goede' nieuws dan: wereldwijd werden 50 miljoen illegale CD's in beslag genomen, waarvan 1 miljoen (!) in Luxemburg. In ons land werden in Turnhout 170 CD-kopieermachines aan de ketting gelegd, de op één na grootste vangst van zulke toestellen in Europa.
Toch nog maar klein grut in vergelijking met bv. China, waar zo'n 90 % van alle verkochte CD's illegaal zou zijn!
Volgens het IFPI-België zou er voor iedere legaal verkochte CD in ons land ook een illegale verkocht worden. Dus zo'n 17 miljoen stuks...

(Bron: Het Belang van Limburg, 11/07/03) 
Ingezonden door:dwa 


Zoekmachines


Zoekmachines als Alta Vista, Lycos, Excite, Vindex, Ilse en Track struinen regelmatig het Internet af, om zoveel mogelijk documenten in hun index op te nemen. Of ze jouw site daarbij binnen een redelijke tijd tegenkomen, blijft altijd afwachten. Wil je de kans vergroten dat je site in de index wordt opgenomen, dan is het verstandig hem zelf bij de verschillende zoekmachines aan te melden. Als je site eenmaal in de index van een zoekmachine is opgenomen, is het natuurlijk belangrijk dat een bezoeker hem zo hoog mogelijk in de resultaten tegenkomt. Bij de meeste zoekmachines (een uitzondering is bijvoorbeeld Excite) kun je dat beïnvloeden door het META element in de head van de documenten op te nemen en daarin informatie als een korte omschrijving van de inhoud en zoektermen vast te leggen. Met het NAME attribuut geef je aan om wat voor informatie het gaat en met het LANG attribuut wat de taal ervan is. Het CONTENT attribuut bevat de informatie zelf. Met de waarde "description" voor het NAME attribuut kun je een korte beschrijving opnemen, welke door (in ieder geval de hiervoor genoemde) zoekmachines in de zoekresultaten wordt weergegeven in plaats van de eerste regels van het document. Door te zorgen voor een goede beschrijving, kun je proberen de gebruikers van de zoekmachine naar jouw site te lokken. Maak niet een te lange beschrijving, want dan loop je kans dat deze halverwege afgekapt wordt. Een aantal karakters van 175-200 wordt wel als maximum genoemd. Deze uitleg kun je met voorbeelden vinden op : http://www.leejoo.nl/ in het menu "Metatag info".  

Ingezonden door:
Gn00m 


Virusproblemen


Sommige virussen veranderen een register setting waardoor er geen exe-files meer werken, zodat er ook geen programma's zoals regedit.exe meer kunnen worden aangesproken. Buiten de functie "Zoeken" werkt er eigenlijk niets meer. Vaak is formatteren de enige oplossing. Toch kan het anders: We tonen hier hoe je deze corrupte register waarde kan herstellen. Omdat dit moet gebeuren met de register editor (regedit.exe, maar deze werkt niet, exe... remember), gaan we regedit.exe opslaan als regedit.com.
- Via ‘Zoeken’ laten zoeken op ‘ command.com’
- Dubbelklikken en standaard opent die met de opdracht c:\Windows\system 32 (Win98 gaat standaard naar C:/Windows, dus kan je volgende stap overslaan)
- Tik: cd.. (CD en 2 puntjes) en druk enter
- Nu sta je in de directory Windows
- Tik nu: copy regedit.exe regedit.com (let op de spaties) en druk op enter
- Sluit het DOS kader en ga naar je Windows map (deze computer, harde schijf, map windows) en zoek daar ‘regedit.com’. Het heeft een pictogram van een DOS venster en staat juist voor je originele regedit.exe die je nog steeds niet open krijgt.
- Dubbelklik de regedit.com en het register opent
- Via menu ‘Bewerken’ laat je zoeken op ‘exefile’. (selecteer "Deze computer" en vink alleen "sleutels" en "Hele tekenreeks" aan.)
- Laat zoeken tot je de identieke schrijfwijze hebt gevonden ( vind je er één die niet identiek is, duw dan op F3 tot je de juiste gevonden hebt)
- De file bevindt zich in: Hkey_Classes_Root
- Klik het kruisje open en daaronder zie je een map ‘ shell’
- Klik op het kruisje en je ziet een map ‘open’
- Klik nu dit kruisje open en je ziet een map ‘command’
- Hier vindt je de oorzaak van al de miserie. Rechts zie je staan ‘ standaard’
- Dubbelklik op Standaard en verander hetgeen er staat in “%1” %*
- Sluit het register en tot je verbazing werkt alles terug.
- Zet nu nog die regedit.com op een diskette en je zal in het vervolg zoveel moeite niet meer moeten doen.  


Ingezonden door: Linda

Windows Messenger


Standaard wordt de Windows Messenger in XP geinstalleerd. Met dit populaire programma kunt u zien of uw vrienden online zijn, en desgewenst met ze chatten. Voor veel mensen is de Windows Messenger echter een overbodige tool. U kunt deze met het volgende commando verwijderen (via het Startmenu, Uitvoeren):
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection C:\Windows\inf\msmsgs.inf,BLC.Remove (u kunt deze tekst selecteren met de muis, kopieren (Ctrl-C) en plakken in het Uitvoer veld (Ctrl-V)).
Daarnaast dient er ook een register aanpassing gedaan te worden, anders start Outlook Express erg traag op. Kies Uitvoeren in het Startmenu en geef het commando REGEDIT. Navigeer naar de sleutel [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Outlook Express] en voeg (via bewerken) een DWORD-waarde toe met de naam "Hide Messenger" en geef deze de waarde 2. Wilt u MSN Messenger installeren dan doet u er goed aan de laatste versie te downloaden van http://messenger.msn.nl/. Ga dan ook even naar de add-on voor de MSN messenger Plus: http://www.msnplus.nl/, anders telt u niet mee. Vindt u dit allemaal een beetje te ver gaan omdat u Messenger wilt behouden maar niet wilt verwijderen dan kunt u hem ook de-activeren. Start Messenger en ga naar het tabblad Voorkeuren van het onderdeel Opties (via Extra in de menubalk). Verwijder de vinkjes bij de onderdelen "Dit programma uitvoeren als Windows wordt gestart" en "Dit programma laten uitvoeren op de achtergrond". Start Outlook Express en ga naar het tabblad Algemeen van het onderdeel Opties (via Extra in de menubalk). Verwijder daar de vinkjes bij het onderdeel "Automatisch aanmelden bij Windows Messenger". Daarnaast dient u tevens de hierboven genoemde registeraanpassing uit te voeren. In Outlook vindt u ook de betreffende functie onder Extra, Opties, tabblad Overige. Tevens doet u er er verstandig aan om de volgende registersleutels ('Messenger' en 'Client') en DWORD ('PreventRun' met de waarde 1) aan te maken, voorbeeld: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Messenger\Client] "PreventRun"=dword:00000001
Succes....  


Bron: Antenna hulpprogramma
Ingezonden door: Tientje
 

Backup van berichten en adressen in OE


Wie kent dit niet? Je wil je schijf een grondige poetsbeurt geven (lees "format:C") en je hebt nog wat adressen en berichtjes in Outlook Express die je niet wilt verliezen. Je maakt een gewone back-up en wil deze later terug zetten. GRRRR!!! Mislukt! Alles kwijt! Hier is de oplossing om een goede back-up te maken:

Een backup van je adressen
-Klik op "Exporteren" in het Bestandmenu. Daar klik je op "adresboek".
-in het volgende venster dubbelklik je op "tekstbestand ...".
-Geef het bestand een duidelijke naam en plaats: (vb.Mijn documenten/adres.csv)
-klik daarna op "volgende" en "voltooien".
-Nu heb je in je map "Mijn documenten" een bestandje met de naam "adres.csv"
Een backup van je berichten
Ga naar het tabblad "Opties" in het menu Extra.
In het tabblad "Onderhoud" klik je op de "Archiefmap".
Selecteer het adres en kopieer deze lokatie (rechtsklik en Kopiëren), klik daarna 2x op Annuleren zodat je het dialoogvenster sluit.
Klik op de "START" knop en kies voor "Uitvoeren".
In het venster plak je achter "Openen" de zojuist bewaarde link (rechtsklik en Plakken). Klik OK. De Editor opent.
Klik in het menu Bewerken op "Alles selecteren", daarna "Kopiëren", en sluit dan het venster. Open hierna Verkenner,Mijn documenten, en maak daar een nieuwe map aan (vb. Mijn berichten), open deze map en plak daar hetgeen je zojuist gekopieerd hebt.
Et voila ,daar staat je backup.
Belangrijk is nu dat je deze gegevens op diskette, CD of een andere partitie opslaat (indien je deze laatste hebt, en deze niet gaat formatteren)
Een back-up van je adressen terugzetten
Ga naar "Importeren" in het menu Bestand en klik op "Ander adresboek".
Dubbelklik op "Tekstbestand" , daarna op "Importeren".
Daar klik je op "Bladeren" en gaat op zoek naar je map met het back-up bestand, in dit geval: adres.csv (op diskette, CD of andere partitie).Daarna klik je op Openen > Volgende > Voltooien > OK > Sluiten en klaar is Kees!
Een backup van je berichten terugzetten Klik in het menu Bestand op "Importeren" en ga dan naar "Berichten". In het volgende venster kies je welk e-mailprogramma je gebruikt en klik op "volgende".
Vink "e-mail uit een OE6 archiefmap importeren" aan en klik op "OK".
In het volgende venster klik je op "Bladeren" ,je zoekt je map "Mijn berichten" (op diskette, CD of andere partitie),selecteer deze en klikt op "OK" en op "Volgende".
Klik nu op "Alle mappen" , dan op "Volgende" en als laatste op "Voltooien" en je berichten staan terug waar je ze graag hebt.
Extra tips
Indien je verscheidene Accounts gebruikt vergeet dan niet dat je voor allen een backup maakt. Het .csv bestand is een tekstbestand dat je nu met Excel kunt openen.  


Ingezonden door: Spyder

Illegaal kopiëren bewezen maar niet bestraft..


Een 24-jarige jongeman uit Maaseik werd onlangs NIET veroordeeld voor het, nochtans bewezen, illegaal kopiëren en doorverkopen van honderden CD's en CD-ROM's. En wel om volgende reden:
Toen de jongeman problemen kreeg met z'n pc (teveel gedownload?) bracht hij 'm naar een computer-shop. Gedurende het herstellen kreeg de technieker inzage in een e-mailbestand met daarin een lijst van CD's die z'n klant te koop aanbood via Internet.

De technieker trok zijn conclusies en meldde zijn vondst bij de IFPI (Vereniging van Belgische muziekproducenten), die prompt klacht neerlegde.

Een huiszoeking bij de jonge Maaseikenaar leverde wel degelijk het bewijs van zijn misstap, 2 pc's en zo'n 1600 CD's werden in beslag genomen.

Toch werd de jongen door de rechter (arr. Tongeren) vrijgesproken, aangezien het lezen van zijn e-mail werd beschouwd als schending van het briefgeheim, en de bewijzen hierdoor op onrechtmatige manier verkregen waren.

SABAM, IFPI, Paramount, Sony en Universal zien hierdoor een gezamenlijke schadeclaim van 450.000 euro aan hun neus voorbijgaan.  


Bron: Het Belang van Limburg , 11/07/03)
Ingezonden door:dwa  


Helpdeskhumor


Helpdesk: "Wat voor computer heeft u?"
Klant: "Een witte."


Klant: "Ik krijg mijn diskette er niet uit."
Helpdesk: "Heeft u al geprobeerd op het knopje in te drukken?"
Klant: "Ja hoor, hij komt er echt niet uit."
Heldpesk: "Dat is niet zo mooi. Nou, ik maak er een melding..."
Klant: "Nee, wacht! Ik zie het al, ik had de diskette er nog niet in gedaan, hij ligt op mijn bureau.. sorry..."


Helpdesk: "Wat staat er nu op uw monitor?"
Klant: "Een pluche knuffelbeestje dat mijn vriendje voor me gekocht heeft in de supermarkt.


Klant: "Mijn toetsenbord doet het niet meer."
Helpdesk: "Weet u zeker dat het ingeplugd zit in de computer?"
Klant: "Nee. Ik kan niet achter de computer komen."
Helpdesk: "Pak uw toetsenbord op en loop tien meter naar achteren."
Klant: "Okee."
Helpdesk: "Kwam het toetsenbord met u mee?"
Klant: "Ja."
Helpdesk: "Dat toetsenbord is dus niet ingeplugd. Is er misschien een
ander toetsenbord?"
Klant: "Ja, er staat er hier nog eentje. Ah. Die doet het wel."


Helpdesk: "Hoe kan ik je helpen?"
Klant: "Ik ben mijn eerste e-mail aan het schrijven."
Helpdesk: "Oke, en wat is het probleem?"
Klant: "Nou, ik krijg wel de letter a. Maar hoe zet ik er nou een rondje er omheen?"  


Ingezonden door:SoftAid 

Werken in DOS


Door de combinatie van examens, mooi weer, pop-festivals en (welverdiende) vakantie was de redactie deze maand onderbemand. Daardoor wordt het beloofde artikel "Werken in DOS : Fdisk" verplaatst naar volgende maand. Voor wie wil grasduinen in deze materie geven we je hier de link naar het topic op onze site waar dit onderwerp recentelijk werd besproken. Je vindt er veel nuttige tips en links.

Met onze oprechte excuses.  


Ingezonden door:SoftAid 

Statistieken voor de maand juli

 
Totaal aantal leden:
Totaal aantal berichten:  
Totaal aantal onderwerpen: 
Top Poster
Aantal nieuwe leden
Aantal Hits 
1955
21748
4246
SoftAid
68
Onbekend

Redactie

De oplossing.be nieuwsbrief staat onder redactie van:

- Webmaster
- verygoodman
- SoftAid
- StriKe
- Yakko

De redactie is te bereiken op redactie@oplossing.be

Wil u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief dan kan u e-mailen naar het bovenstaande adres.

Iedereen die zich aanmeld bij oplossing.be krijgt standaard de nieuwsbrief opgestuurd. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen klik dan hier.
 

Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd en wil hem zelf ontvangen? Ga naar de site en meld je aan het bij het forum. Je zult dan automatisch de nieuwsbrief ontvangen.

Disclaimer

Alle handelsnamen of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. De redactie van de nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit Oplossing.be (de redactie) hierbij iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen (waaronder begrepen directe en indirecte schade). Toepassen van informatie en gebruik van software is op eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nooit openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Verspreiding van deze nieuwsbrief is toegestaan maar uitsluitend volledig en in ongewijzigde vorm. Het is niet toegestaan om delen van de inhoud zonder voorafgaande toestemming van de makers te gebruiken.
 

Hosted by Combell.com