Oplossing.be Nieuwsbrief 24e editie maart 2005
In dit nummer:
Oplossing.be meeting


Beste leden, vrienden,

Al geruime tijd spookt het idee door de wandelgangen van Oplossing.be om een leden-meeting te organiseren. Het doel hiervan is eenvoudig: wij willen de leden die dit wensen de kans geven om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. Ditmaal dus zonder internet, en zonder scherm en toetsenbord tusen hen. In "real life" dus.

Het samenkomen zal op een gemoedelijke, niet-formele manier gebeuren. Een van de moderatoren zal een presentatie geven, aangevuld met passende projecties. Deze presentatie zal handelen over de verschillende onderdelen van ons forum, en hoe er mee te werken. Er zullen ook een aantal computers met internetverbinding worden opgesteld. Zo kunnen onze gasten bepaalde problemen aanbrengen, waarvoor wij dan een oplossing trachten te vinden. Dit alles gebeurt uiteraard in een ongedwongen sfeer, bij een hapje en een drankje.

De meeting zou doorgaan in Hotel Aldhem te Grobbendonk bij Antwerpen, en dit op zaterdag 14 Mei 2005. We hebben gekozen voor een geografisch zo centraal mogelijk gelegen lokatie, rekening houdend met onze leden in Nederland. Voor sommige leden zal Grobbendonk op een steenworp van hun achtertuin liggen, anderen zullen er een rit voor over moeten hebben.
De zaal staat ons ter beschikking tussen 14:00 en 19:00 uur, alwaar iedereen van harte welkom is. Voor hen die langer willen blijven is er de prachtige lounge en bar/cafetaria van het hotel, die de hele avond open blijft. Daar kan rustig nagekeuveld worden over de voorbije dag.

Het viersterren hotel Aldhem te Grobbendonk is probleemloos te bereiken via uitrit 20 (Herentals-West) van de autosnelweg E313 Antwerpen - Luik. Er is dus een prima aansluiting met de autosnelwegen naar Nederland, Brussel, Vlaanderen en Limburg. Naar hen die van het openbaar vervoer wensen gebruik te maken, worden op aanvraag uurroosters en routesbeschrijvingen gezonden. De bus stopt voor de deur.

Om de organisatie van die meeting verder af te ronden is het noodzakelijk dat we op voorhand weten wie er naar deze meeting komt. We moeten namelijk weten hoe groot de zaal moet zijn die we huren, ook moeten er naamkaartjes gemaakt worden, zodat men iedereen gemakkelijk herkent. Een inschrijving is dus noodzakelijk. Er zal vanaf 5 maart een formulier beschikbaar zijn op de website, waarmee men zich kan aanmelden.

Het grootste deel van de kosten zoals de huur van de zaal, projectiemateriaal, internetverbindingen en andere, neemt de crew van oplossing.be voor hun rekening. Aan onze gasten wordt een zeer kleine bijdrage gevraagd van 10 euro per persoon, dit om zekerheid te hebben over het aantal gasten. In ruil daarvoor ontvang je bij aankomst op de meeting een Oplossing.be naamkaartje, waarop het Oplossing.be-logo, je roepnaam op het forum en je voor- en/of achternaam (naar keuze) in mooi drukwerk worden geplaatst, zodat iedereen gemakkelijk herkent wordt. Bovendien ontvang je vier drankbonnetjes waarmee je recht hebt op vier consumpties. Je kan kiezen uit diversie bieren, frisdranken en warme dranken. Extra drankbonnetjes zijn verkrijgbaar aan 2 euro per stuk.

Uw storting van 10 euro per persoon moet vóór 31 maart op onze rekening staan. Indien iemand niet komt opdagen, dan kan dit bedrag niet terug betaald worden. De grootte, en dus ook de kostprijs van de zaal wordt bepaald door het aantal inschrijvingen. Indien er mensen die ingeschreven hebben niet kunnen komen, blijven de kosten voor ons even hoog, en wij kunnen deze kosten niet terug vorderen van het hotel.

Er worden door oplossing.be unieke T-shirts te koop aangeboden aan kostprijs. Deze T-shirts dragen het logo van oplossing.be. U kan deze bestellen via het inschrijvingsformulier. De T-shirts worden je bezorgd op de meeting, of toegezonden mits bijbetaling van de verzendkosten aan 2 euro per stuk. De kosten voor de bestelde T-shirts dienen ook voor 31 maart gestort te worden op onze rekening, met de vermelding: "jou roepnaam" + aantal T-shirts + maten.

Oplossing.be hoopt met deze meeting de reeds bestaande hechte band tussen de leden nog sterker te maken, door samen een gezellige namiddag door te brengen met elkaar, en met ons geliefd onderwerp: computerproblemen & oplossingen :-)

Wij hopen op een groot aantal inschrijvingen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Het Oplossing.be team.


Ingezonden door: Admin
De nieuwe huisregels van Oplossing.be



In de loop van afgelopen maand zijn er enkele zaken veranderd binnen het forum. Door het groeiende aantal leden zijn we genoodzaakt om onze "huisregels" aan te passen.

Je vindt de nieuwe regels bovenaan in het forum "Mededelingen". Iedereen dient zich aan deze regels te houden. Indien je niet akkoord kan gaan met deze regels zit er maar een ding op: het forum verlaten.

Een andere belangrijke aanpassing is dat je als ongeregistreerde gast alleen nog maar berichten kan lezen, maar geen bericht meer kan starten, of hierop reageren. Op deze wijze zullen we in de toekomst strenger kunnen optreden tegen het posten van berichten die niet door de beugel kunnen.

Zoals iedereen weet hebben wij steeds getracht om het forum te vrijwaren van illegale zaken, wat ons tot nu toe redelijk goed gelukt is. Vragen hieromtrent werden voorheen afgesloten, maar nu iedereen verplicht wordt te registreren, kunnen we tegen personen die herhaaldelijk zondigen ook daadwerkelijk iets doen.

Een onderwerp dat ik naar boven wil halen is de vriendelijkheid. Door een verkeerd gekozen woord of zinspeling, werden berichtjes al eens verkeerd geïnterpreteerd, en deze werden dan op een boze toon beantwoord. Daarom enkele tips:

  • vooraleer je een berichtje post, gebruik de knop "Lezen" en overlees je tekst nog eens eer je hem verzend. Vraag je af of het zojuist geschreven berichtje niet kwetsend is en of je het probleem op de door jou beschreven manier kan opgelost worden.
  • Geef een duidelijke uitleg van je probleem, en vermeld wat je al zelf geprobeerd hebt.
  • Tracht steeds in beschaafd Nederlands te schrijven. Het ontcijferen van dialecten en het regelmatig terugkerend SMS-taaltje duurt soms langer dan het zoeken naar het antwoord. Schrijffouten worden zeker gepardonneerd. Je hoeft echt geen taaldeskundige te zijn opdat je computerprobleem door een van ons wordt behandeld.
  • Ga er bij het posten van een mogelijke oplossing altijd vanuit dat je met een computerleek te maken hebt, tenzij je voldoende op de hoogte bent van de kennis van de vraagsteller. Blijf vriendelijk, wees niet ongeduldig en specificeer je oplossingen altijd zo duidelijk mogelijk. Dit voorkomt verwarring bij de leek en wrevel bij de kenner.
  • Gebruik smilies! Deze gezichtjes reflecteren jou gemoedstoestand. Een zelfde antwoord klinkt heel anders als er een gepaste smilie achter staat.
  • Lees het topic door alvorens een antwoord te geven. Zo heb je meer overzicht op het probleem, en vermijdt je dubbele of foute antwoorden.
  • Zorg steeds dat je Systeemgegevens volledig vermeld zijn in je profiel. Als er telkens naar je systeem gevraagd moet worden, krijg je minder antwoorden en wordt er misschien geen oplossing gezocht voor je probleem.
  • Plaats liefst geen kritische opmerkingen aan het adres van een mede-gast. Meld eventueel je opmerking aan een moderator, hij is beter geplaatst om opmerkingen te geven.


Ingezonden door: Spyder
Hoe op een veilige manier hardware installeren?



Sinds de introductie van Windows XP is het zo dat er in dit besturingssysteem al heel wat drivers voor hardware-apparaten beschikbaar zijn.

Printers, scanners, foto- en webcamera's, voor elk apparaat is er wel een driver voorzien. De vraag is natuurlijk: hoe gebruik je die het best en vooral wanneer?

Hardware werkt aan de hand van drivers. Dit zijn stuurprogramma's die ervoor zorgen dat de instructies die door de PC worden doorgestuurd naar het apparaat, door het apparaat begrepen kunnen worden, en de gewenste taken uitgevoerd kunnen worden.

Een dergelijk stuurprogramma is dus onontbeerlijk. Ga daarom steeds als volgt te werk: installeer eerst het stuurprogramma van de hardware, en sluit het toestel pas daarna aan op je PC. Dit voorkomt heel wat conflicten, en zo vermijd je dat de hardware achteraf niet of slecht zal functioneren.

Ook nog even dit: als er drivers van de fabrikant voorhanden zijn, gebruik deze dan!
Iets meer gevorderde gebruikers van Windows XP zullen wellicht zeggen: "in het besturingssysteem Windows XP zijn toch al heel wat drivers meegeleverd voor heel wat hardwareapparaten?" Dat klopt ook, maar het probleem hiermee is dat deze drivers lang niet alle functionaliteiten bevatten die je ter beschikking hebt wanneer je de stuurprogramma's van de hardwarefabrikant zelf zal installeren.

De drivers van Windows XP zijn bedoeld om te gebruiken wanneer er geen drivers van de fabrikant voorhanden zijn, dit kan het geval zijn bij wat oudere hardware.


Ingezonden door: StriKe


Consumentvriendelijke Antispyware-software van Microsoft?

Win98 logo WinMe logo Win2k logo WinXP logo

AMSTERDAM - Computergebruikers die de nieuwste antispyware-software van Microsoft hebben geïnstalleerd, kunnen niet langer ongehinderd Startpagina.nl instellen als hun opstartpagina, dit meldt de internetportal vrijdag in een persbericht.

Microsoft merkt Startpagina.nl aan als een 'browser hijacker' en raadt de gebruikers via deze software aan om www.msn.nl in te stellen als opstartpagina. Msn.nl is de opstartpagina van Microsofts eigen internetportal!

"Door deze software van Microsoft wordt bij de gebruiker de indruk gewekt dat Startpagina op slinkse wijze de instellingen van de browser verandert. Dit is onjuist: nog nooit heeft Startpagina de instellingen van de browser aangepast tenzij de gebruiker dat zèlf doet," zo is te lezen in het persbericht. "De meldingen van deze Microsoft programmatuur over www.startpagina.nl kunnen gebruikers dan ook met een gerust hart negeren."

Opgemerkt moet worden dat alle sites, waar het woordje 'startpagina' in het adres voorkomt, op dezelfde manier door Microsoft's Anti-spyware als browser-hijacker worden bestempeld.

Microsoft betreurt het dat Startpagina.nl ten onrechte als spyware wordt aangezien. In een verklaring zegt het softwareconcern dat het programma nog in een testfase (beta) zit. "Het betreft hier echter niet de definitieve versie van Microsoft AntiSpyware, maar als gezegd een testversie. Deze zijn juist bedoeld om onvolkomenheden en vergissingen te detecteren, zodat ze verholpen kunnen worden."

"In de definitieve versie van Microsoft AntiSpyware zal het mogelijk zijn om bij het automatisch herstellen van de standaard-startpagina na een poging tot 'kaping' te verwijzen naar de persoonlijke voorkeur van de gebruiker. Indien de gebruiker ervoor kiest om hiervoor Startpagina.nl te gebruiken, zal dit adres in het vervolg ook gebruikt worden bij dergelijke herstelacties."


Bron: Startpagina.nl
Ingezonden door: SoftAid

Een eigen chatroom op jouw website, het kan!



In deze tweedelige tutorial bekijken we samen hoe je een eigen chatroom op je website kan plaatsen. Een chatroom betekent interactie met je bezoekers, en daardoor worden er suggesties en opmerkingen gemaakt, en deze kunnen je site steeds ten goede komen.

In dit eerste deel bekijken we hoe je zo'n chatroom installeert, volgende maand gaan we dan dieper in op hoe je deze kan beveiligen, zodat deze chatroom alleen de jouwe wordt, en niet door iemand anders 'geclaimd' kan worden.

Als eerste stap moet je uiteraard een pagina op je website voorzien, waar je de chatbox gaat installeren. Noem deze bijvoorbeeld chat.html en zorg dat ze vanuit de navigatie van je website vlot bereikbaar is (door middel van een link).

Eens deze pagina is aangemaakt open je deze in een tekst-editor, bijvoorbeeld Notepad, of je vertrouwde html-editing-programma. Daarna surf je naar de website van Kreynet waar je een script kan kopiëren om het daarna in je chat.html te plakken.

kreynetlogo
Klik daarna, eens je op de website bent aangekomen, achtereenvolgens op "Make Your Own Chatbox" en daarna nog eens op "HTML Code".
Deze items vind je links in de zwarte balk waar zich de navigatie bevindt. Op die website zie je dan het onderstaand stukje code staan:

kreynetcode








Kopieer en plak dit in je pagina die je had voorzien om je chatbox op te installeren. Daarna moet je nog één waarde in deze code veranderen: waar "#channel" staat moet je dit vervangen door een zelf gekozen naam, meestal wordt de naam van de website gebruikt. Een goede naam voor de website Oplossing.be zou bijvoorbeeld "#oplossing" kunnen zijn.

Eens je dit stukje code hebt aangepast kun je de bewerkte pagina op je website publiceren. Ga daarna naar de chatpagina op je site, en je zal zien dat er een javascript-applet geladen wordt waar je eerst een nickname moet ingeven, en bij het maken van de verbinding zal je op dat chatkanaal terecht komen.


Ingezonden door:StriKe
Draadloos Internet: uw eigen WiFi-netwerk



Draadloos Internet is volop aan het doorbreken. Naast de vele hotspots die verschijnen, nemen ook steeds meer computergebruikers het besluit om thuis een draadloos computernetwerk (WLAN) te installeren. Naast het gemak van een WLAN, spelen hierbij ook de lage kosten een rol.

Er zijn meerdere varianten van WLAN's bekend, waarvan de bekendste Wireless Fidelity (WiFi) en Bluetooth zijn. WiFi kent een groot bereik, namelijk tussen de 30 meter (binnen) en de 300 meter (buiten), bij Bluetooth liggen deze waarden vele malen lager.

Voor meer informatie over WiFi:
WiFi-Alliance
Wireless Nederland
Nieuws op WiFi-gebied

Meer informatie over Bluetooth:
The official Bluetooth website
The official Bluetooth membership site

Beveiligen van uw WiFi-netwerk:
Helaas moeten we vaststellen dat WiFi op het gebied van beveiliging te wensen overlaat. In de eerste plaats is de onderliggende techniek, het 802.11 protocol, kwetsbaar voor aanvallen. Meer hierover leest u in dit bericht van de Waarschuwingsdienst.

In de tweede plaats is het mogelijk om met bepaalde apparatuur, zoals geprepareerde magnetrons die evenals de meest gebruikte WiFi-standaarden gebruik maken van de vrije radiofrequentie 2.4. GHz, WiFi-netwerken onderuit te halen.

Deze kwetsbaarheden zijn echter niet de belangrijkste reden dat draadloze netwerken (WLAN’s) onveilig zijn. Voor het beveiligen van WiFi-netwerken zijn standaardmiddelen beschikbaar, maar hiervan wordt helaas onvoldoende gebruik gemaakt.

Belangrijk voor het beveiligen van uw WiFi-netwerk zijn:
  • Het instellen van de beveiligingsmaatregelen van uw Access Point
  • Het instellen van de beveiligingsmaatregelen van de computers die zijn aangesloten op uw Access Point
  • Het plaatsen van een firewall tussen het draadloze netwerk en bekabelde infrastructuur Wanneer u een draadloos netwerk aan een bekabelde infrastructuur koppelt, let u er dan op dat u een firewall op deze koppeling plaatst. Kies hierbij voor een professionele oplossing. Deze oplossingen zijn vergeleken met personal firewalls kostbaarder en moeilijker te installeren en configureren. Veelal dient u dit soort firewalls handmatig in te stellen. Hiervoor moet u vooraf een set van regels samenstellen. Als een computer dataverkeer ontvangt of verstuurt dat niet voldoet aan de ingestelde regels van de firewall, wordt het dataverkeer tegengehouden of opgeslagen in een bestand op de computer. Voor het handmatig instellen van een firewall is wel enige kennis van de techniek van het Internet nodig.
  • Beschouw een WiFi-netwerk als een extern netwerk, en dus als onveilig!


Ingezonden door: SoftAid


Firefox Extra's



Bekijk verborgen weetjes van een website met Firefox

De websites die u bezoekt bevatten vaak achtergrondafbeeldingen, verborgen verwijzingen, formulieren en andere elementen die vaak meer verbergen dan u denkt.
Wilt u bijvoorbeeld weten wat er allemaal in een formulier zit dat u op zo'n website kunt invullen? Of wilt u gewoon bepaalde multimediaonderdelen van zo'n website opslaan?
Dan biedt Mozilla Firefox u daarvoor het perfecte gereedschap!

Kies in het menu Extra de optie Pagina-info. U zult versteld staan van de hoeveelheid informatie die Firefox u laat zien over de website waar u op dat moment bent.

Firefox Extra

Alle informatie wordt overzichtelijk ingedeeld met behulp van tabbladen. Klikt u bijvoorbeeld op het tabblad Media, dan krijgt u alle mediabestanden zoals afbeeldingen te zien die op de desbetreffende pagina worden gebruikt. Selecteer een afbeelding, klik op de knop Opslaan als en hij staat op uw harde schijf. Helaas kunt u via het tabblad Media geen videobestanden opslaan die als een object in een pagina zijn opgenomen.

Heel interessant is het tabblad Formulieren. Staat op een pagina een formulier, dan kunt u via het tabblad Formulieren niet alleen de voor u zichtbare velden ontdekken maar ook de velden die de maker van het formulier voor u verborgen wil houden.


Ingezonden door: Angelito


Accounts beperken in hun surftijd




Surfen beperken:

Iedereen heeft tegenwoordig een computer, en ook internet. In vele gezinnen zijn de ouders ook nog eens "twee-werkers", zodat kinderen vaak alleen thuis zijn. De verleiding bij kinderen is groot om de computer aan te zetten en toch hun favoriete spelletje te spelen, of de laatste nieuwtjes uit te wisselen op MSN. Dit gebeurt vaak, ondanks het verbod of de beperking die erop werdt gelegd door de ouders.

Vooral tieners lappen deze "regels" nogal eens aan hun laars. Ma en pa zijn toch niet in de buurt. U kent dit scenario ongetwijfeld wel. Aan deze "weerbarstige" kinderen kunnen we met WindowsXp beperkingen opleggen. Ik ga er dan wel van uit dat de kinderen een apart account hebben. Ga als volgt te werk:

Meld je aan als beheerder en ga naar Start> Uitvoeren ,hier typ je de opdracht CMD in en klik op OK. Er verschijnt nu een DOS-venster waarin je volgende zin typt achter de DOS-prompt:

C:/Documents and settings/JouNaam>NET USER naam/times:ma-vr,5pm-7pm;za-zo,10am-4pm

De "naam" verander je in de accountnaam van de gebruiker waarop je de beperkingen wil leggen. Vanaf nu zal deze "account" enkel kunnen ingelogd blijven tijdens de door jou ingestelde uren en dagen. En jawel, er zijn misschien ook wel volwassenen die op deze manier door de administrator zullen worden beperkt in hun gebruik van een gemeenschappelijke PC (op het werk bijvoorbeeld, waar een Administrator het gebruik van de bedrijfs PC buiten de werkuren wil tegengaan).

Wachtwoord blokkeren:

In hetzelfde DOS-venster kan je in XpHome voorkomen dat een bepaalde gebruiker zijn eigen wachtwoord kan veranderen, door de volgende regel in te typen:

NET USER naam/PASSWORDCHG:NO

Ook hier geldt "naam" voor de accountnaam op wie je dit wil toepassen. Wil je het terug ongedaan maken vervang je NO door YES.

Bedenk wel dat deze "beveiliging" niets uithaalt als niet alle accounten beveiligd zijn met een paswoord, inclusief die van uzelf!


Ingezonden door: Tientje
Schijfruimte anders bekijken met SequoiaView


Win98 logo WinMe logo Win2k logo WinXP logo

Zelfs met een harde schijf van tientallen, misschien wel honderden gigabytes groot kunt u wel eens zonder vrije schijfruimte vallen. Maar hoe vindt u de grote bestanden terug die alle ruimte op uw schijf opslokken?

In plaats van tientallen mappen te doorzoeken naar overbodige tijdelijke bestanden of vergeten downloads, kunt u gebruikmaken van een stukje software als SequoiaView. Via een grafische voorstelling toont het programma waar grote bestanden zich schuilhouden op de harde schijf. Zo ziet u heel snel waar het probleem zit.

Omdat SequoiaView de harde schijf grondig onder de loep neemt, duurt de eerste analyse enkele minuten. Voor de daarop volgende rapporten kunt u kiezen uit drie voorstellingstypes waarvan enkel het vierkant-blok type echt overzichtelijk is. Die laatste voorstelling oogt aanvankelijk wat raar, maar is heel handig. Door op een mapblok te klikken, kunt u immers afdalen in de mapstructuur, om zo een gerichter overzicht te krijgen.

De makers van het programma kozen voor de naam SequoiaView, omdat de Sequoia een reuzenboom is, die dan ook enorme vertakkingen heeft, een strucSequoiatuur die we ook terug vinden op harde schijven en hun partities.


Alle partities kunnen apart geselecteert worden, zowel FAT32 ans NTFS partities. Door met de muis over de verschillende blokken te gaan, wordt onmiddelijk de plaats, naam en grootte van het bestand in het scherm weergegeven.

Verschillende bestandstypen kunnen met een verschillende kleur worden gemerkt, waardoor het overzicht nog beter wordt. Het van Nederland afkomstig programma is ontwikkeld door de Technische universiteit Eindhoven en is gratis te downloaden.


Ingezonden door: SoftAid
MouseRate Switcher maakt je muis sneller



MouseRate Switcher is een eenvoudig programma om de snelheid van uw USB-poort op te voeren. En dat is handig als u wat snellere reactietijden kunt gebruiken, bijvoorbeeld in first-person shooters. Hiervoor is wel een op USB aangesloten muis nodig (wellicht een optische), die hogere datasnelheden aankan.

Het programma laat toe om de polling rate (het aantal keer per seconde dat de pc data opvraagt bij de muis), te verhogen. Standaard is die ingesteld op 125 Hz, maar met MouseRate Switcher kunt u opteren voor een snelheid van 250, 500 of zelfs 1.000 Hz.

De interface is wel wat raar: als u een hogere snelheid, zoals 500 Hz wil selecteren, moet u eerst "neen" antwoorden op de vraag om de USB-poort te tweaken naar 250 Hz.

Mocht het "tweaken" niet in de smaak van uw pc vallen, is er ook een mogelijkheid om de oorspronkelijk muisdriver terug te plaatsen. U moet daarvoor drie keer "neen" antwoorden bij het uitvoeren. Let wel: elke snelheidsaanpassing vraagt een herstart van de computer. Als uw pc en muis het aankunnen, verhoogt dit programma de reactiesnelheid van de muis. De gamer in u zal dit zeker praktisch vinden.


Ingezonden door: Angelitohttp://www.astra32.com/files/astra32setup.exe
Dit verscheen in de vorige nieuwsbrieven:

Met dit lijstje willen we jullie op de hoogte houden van de artikels die in vroegere nieuwsbrieven zijn verschenen. Wij zullen hier telkens de laatste 3 maanden weergeven.
Op die manier heeft U een overzicht en een snelle toegang tot deze berichten. Besef wel dat, in de snelle wereld van de technologie, veel van deze berichten al kunnen achterhaald zijn.


December 2004

Norton AntiVirus LiveUpdate: niet zo efficiënt als je denkt!
Hitman Pro: de ultieme spyware removal tool
Wat is dat voor een taaltje (2)
Wat is het verschil tussen DVD-R and DVD+R?
Microsoft in beweging
Drie op vier Belgische sites slecht leesbaar
Is de veiligheid van SP2 bedrieglijk?
Planetinternet.be wordt scarlet.be
HCodeStuff Starter

Januari 2005

Google: meer dan een zoekmachine
Grote beveiligingslekken in php ontdekt
Gamer betaalt 20.000 euro voor virtueel eiland
Phishing
Het "4-stappenplan" verbeterd
Enkele PC-magazines vergeleken
Powerpoint op het web
Chinees mag zijn zoon niet @ noemen
Out of office responder

Februari 2005

Problemen met een draadloos netwerk
Weg met de pijltjes
Wat is dat voor een taaltje....
Programma's openen met één klik
IPod met 60 GB en kleurenscherm
Internet explorer & Outlook Express: problemen na installatie van SP2
IrfanView 3.90 Ideaal beeldbeheer
Nieuwe Bagle-variant verspreidt zich snel
Pixia: het betere gratis tekenprogramma




Voor reacties op deze rubriek kan U terecht op: De redactie
Statistieken voor de maand Februari
Totaal aantal leden 5682
Totaal aantal berichten 70265
Totaal aantal onderwerpen 13669
Top poster SoftAid
Aantal nieuwe leden 274

De redactie
De oplossing.be nieuwsbrief staat onder redactie van:

- StriKe
- Spyder
- Tientje
- Admin
- Verygoodman
- Yakko

Eindredactie: SoftAid

De redactie is te bereiken op redactie@oplossing.be

Wil u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief dan kan u e-mailen naar het bovenstaande adres.

Iedereen die zich registreert op Oplossing.be krijgt standaard de maandelijkse nieuwsbrief. Wens je deze niet meer te ontvangen, dan kan je dit steeds aanpassen in je persoonlijk profiel op de website. Later eventueel terug inschrijven kan je door opnieuw je profiel aan te passen.

Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd en wil hem zelf ontvangen? Ga naar de site en meld je aan het bij het forum. Je zult dan automatisch de nieuwsbrief ontvangen.

Disclaimer

Alle handelsnamen of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. De redactie van de nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit Oplossing.be (de redactie) hierbij iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen (waaronder begrepen directe en indirecte schade). Toepassen van informatie en gebruik van software is op eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nooit openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Verspreiding van deze nieuwsbrief is toegestaan maar uitsluitend volledig en in ongewijzigde vorm. Het is niet toegestaan om delen van de inhoud zonder voorafgaande toestemming van de makers te gebruiken.