Oplossing.be Nieuwsbrief 23e editie februari 2005
In dit nummer:
Apple gaat Mini


AppleMini Apple introduceert begin deze maand zijn eerste echte instapcomputer, Mac Mini genaamd. Het toestel heeft de afmetingen van een brooddoos (5x16x16cm) en weegt amper 1,3kg. Voor het eerst levert Apple een computer zonder scherm, muis of toetsenbord. Daar moet je dus zelf voor zorgen (of heb je al).

Het aantal uitbreidingspoorten is beperkt tot 2x USB 2.0 en 1x FireWire. Een draadloze netwerkontvanger ontbreekt. Deze laatste is optioneel wel verkrijgbaar, net als de zogenaamde superdrive die DVD’s brandt. Standaard komt een Mac Mini immers met een DVD-lezer/CD-schrijver.

De Mac Mini komt in twee versies die verschillen in processorsnelheid, hoeveelheid werkgeheugen (256 of 512 MB) en de grootte van de harde schijf (40 of 80 GB).
Dat vertaalt zich ook in twee prijs-kaartjes: 519 euro en 619 euro. Voor alle duidelijkheid: het apparaat is uitgerust met het vermaarde Apple-besturingssysteem Mac OSX Panter en allerlei software voor foto-, video- en muziekbewerking. Het toestel wordt tenslotte aangesloten via een losse voeding.


ipod De tweede grote nieuwigheid is de iPod Shuffle, de eerste muziekspeler uit de Appleboom die gebaseerd is op flashgeheugen (in plaats van een hardschijf).
Opvallend is zijn prijs: 99 euro voor het 512 MB exemplaar, 149 euro voor de 1 GB stick. De iPod Shuffle is niet groter dan een pakje kauwgum, komt met een hangkoordje en plug je zo in de USB 2.0-poort van je computer (Mac of PC). Die poort zorgt niet alleen voor de transfer van je muziekbestanden (of data), maar ook voor het opladen van de ingebouwde Lithium-Ion batterij.

De iPod Shuffle heeft geen display en slechts een handvol bedieningsknoppen. De bedoeling is dat je de iTunes-software gebruikt om je stick te laden. Die software beschikt over een speciale Autofill-knop die ervoor zorgt dat je iPod Shuffle (als je dat wil) automatisch gevuld wordt met willekeurig gekozen nummers uit je eigen muziekbibliotheek. Vandaar ook de naam Shuffle, wat zoveel betekent als afspelen in willekeurige volgorde.


Bron: Clickx
Ingezonden door: Admin

Zit je veilig, denk je?



Vandaag de dag is automatisering niets bijzonders of geheims meer. Vrijwel iedereen werkt met computers. Waar vroeger alles in de boeken stond genoteerd, wordt nu alles digitaal vastgelegd in de computers. En dat was tot een aantal jaren geleden veilig genoeg. De gegevens stonden centraal op de server van bedrijven of op de afgezonderde PC van de thuisgebruiker, beide achter een virusscanner en een firewall.

Maar met de stijgende populariteit van notebooks en PDA's is het met die veiligheid hard achteruit gegaan. Immers, met iedere draagbare computer wandelen ook uw bedrijfsgegevens mee de deur uit! Maar erger is dat met de draagbare computer ook virussen op het bedrijfsnetwerk kunnen geraken. De notebook of PDA, zelfs de kleine USB stick kan een bron van spyware en virussen zijn, die via deze weg de firewall van het bedrijf passeert en zo het hele netwerk kan besmetten. Met het succes van de USB stick zal dit gevaar nog toenemen.

Het is voor een bedrijf, waarvan meerdere werknemers met hun notebook het bedrijf in en uit wandelen, en bij klanten of leveranciers data uitwisselen, zeer belangrijk om op te letten of de notebooks ook zeer goed beveiligd zijn tegen spyware en virussen.

Een reeks zware sloten op de voordeur zetten, en dan de achterdeur open laten heeft weinig zin. Ook de particuliere gebruiker moet voorzichtig zijn. Er wordt je regelmatig email aangeboden met documenten in bijlage, documenten die probleemloos de firewall van je PC passeren. Het venijn in de vorm van spyware of een virus kan verborgen liggen in macro code, en als deze op de juiste manier is opgesteld, zal ze niet herkend worden als kwaadaardig.

Pas wanneer er ergens een handeling wordt uitgevoerd, die op zich ook heel normaal en ongevaarlijk schijnt, kan de macro veranderd en aangepast worden. Er blijft spijtig genoeg maar één goede oplossing over: je zo goed mogelijk beveiligen, én zeer wantrouwend zijn!


Ingezonden door: SoftAid
Neem eens een printer mee!



Wie bij vrienden of familie echt verrassend wil uitpakken,
neemt behalve de digitale camera ook een fotoprinter mee.
Een voorbeeld is deze van Dell.

De Photo Printer 540 heeft een 6 cm groot lcd-scherm en kan afdrukken van geheugenkaart of camera (mits die voorzien is van PictBridge). Dat afdrukken kan in kleuren of in zwart-wit. Het fotoformaat is 10x15 cm en de afdruk is van een kwaliteit die u van een fotolab zou verwachten.

360°Viewer

Voornaamste troeven:
  • Kwaliteitsafdrukken zonder dat u naar het fotolab hoeft te gaan
  • Hoge afdruksnelheid, minder dan 60 seconden per foto
  • Afdrukken vanuit digitale film, PictBridge- of USB-compatibele camera's, met of zonder uw PC
  • Elke afdruk heeft een Clear Life-coating, zodat uw afdrukken duurzaam zijn, lang meegaan en bestand zijn tegen water en vlekken.
  • Gestroomlijnd, compact formaat, klein genoeg om haast overal mee naartoe te nemen.
Nadelen:
  • Navullen : 20 euro voor 40 vellen fotopapier 10 x 15, plus voldoende inkt voor 40 afdrukken. Dit laatste is toch echt niet goedkoop te noemen.
  • Stroomverzorging, heeft 220 volt netspanning nodig.
  • Gewicht: 1.7 kg, bedrijfsklaar.

Prijs: 190 euro levering inbegrepen.


Ingezonden door: SoftAid


Eigen knoppen maken in Office Werkbalken

Win98 logo WinMe logo Win2k logo WinXP logo

Office toepassingen bieden een heel gamma aan knoppen aan, die je uit het menu Extra, Aanpassen op je werkbalk kan zetten. Maar soms zit daar toch net niet die functie tussen die jij dikwijls gebruikt of nodig hebt. Je kan gelukkig zelf knoppen bijmaken en functies creëren.

Om je eigen knoppen te maken moet je wel juist weten wat je wil. In het volgende voorbeeld gaan we er van uit dat je, bij bepaalde werkbladen, dikwijls wil wisselen van opvulkleur. Office biedt hier enkel het uitklapmenu "opvulkleur" als uitkomst, ons verftonnetje.

1

Dit menu open klappen en telkens de juiste kleur selecteren is echter niet handig. Als je vaak een vaste kleur gebruikt, dan is een aparte knop voor die kleur veel beter.

Eerst moeten we een simpele macro maken, die de opdracht bevat om een cel in een door ons bepaalde kleur te gieten als deze macro geactiveerd wordt. Dit doen we met de functie "Nieuwe macro opnemen". Deze vindt je door op Extra, Macro, "Niewe macro opnemen" te klikken in een nieuw werkblad (zorg dat er één cel geselecteerd is, bvb "A1"). In je scherm verschijnt een menu. Geef de macro hier bijvoorbeeld de naam "paars" en kies in het venster "Macro opslaan in" voor "Persoonlijke Macro-werkmap". Klik op OK. Er verschijnt een klein venstertje met een blauwe vierkante knop. Deze stopt de macro-opname. Maar eerst gaan we de macro opnemen. Dat doen we door in het uitklapmenu "opvulkleur" te kiezen voor de kleur paars. De cel "A1" wordt paars gekleurd. Stop de macro door middel van de blauwe knop. Je macro is opgenomen.

Nu hebben we nog een knop nodig op onze knoppenbalk. Je maakt deze als volgt: klik op Extra, Aanpassen, en in het Tabblad "Opdrachten" kies je voor de Categorie "Macro's".

2


In het rechter venster klik je op "Aangepaste knop" en sleep de smilie in de knoppenbalk.

1


Selecteer de smilie en klik op de knop "Selectie wijzigen". Kies voor "Knopvlak bewerken".
Door een kleur te kiezen, en in "Figuur" op een pixel te klikken verander je de tekening in de Knopeditor.

4


In ons volgend voorbeeld bootsen we het verftonnetje na, maar geven in het onderste balkje de kleur weer die we willen gebruiken: paars. Als de knop af is klik je op OK.

7


Nu de macro en de knop klaar zijn moeten we deze nog enkel aan elkaar koppelen. Selecteer de nieuwe knop, en druk op "Selectie wijzigen". Kies voor "Macro toewijzen", selecteer de macro "paars" in de lijst en klik op OK.
Ons paars tonnetje (1) is klaar en we hebben nog een macro en een knop bijgemaakt (2) die een gekleurde cel leegmaakt (Geen kleur). Met het originele kleurenpalet(3) kunnen we nog steeds andere kleuren oproepen.

        (3)  (1)              (3)  (1)  (2)
5
8



Op deze manier kan je macro's met veel gebruikte handelingen opnemen en ze aan een zelfgemaakte knop toewijzen. Deze methode kan je ook toepassen in andere onderdelen van Office, zoals Word en Access.


Ingezonden door: SoftAid
U3 tovert USB-stick om tot virtuele computer



Nieuw platform voor toepassingen op USB-geheugenstaafjes

Waarom nog een laptop meesleuren als u al uw gegevens en favoriete programma's kan opslaan op een kleine USB geheugenstick? Met het U3-platform van M-Systems en SanDisk moet dit mogelijk worden. Sandisk en M-systems hebben onder de naam U3 op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een standaard voorgesteld die draagbare applicaties mogelijk moet maken.

USB stick
USB geheugensticks zijn in enkele jaren tijd immens populair geworden. U plugt het staafje gewoon in een van de USB poorten van de computer en u kunt meteen de opgeslagen bestanden afhalen. Een USB geheugen stick met U3-technologie kan niet alleen data opslaan, maar ook uw favoriete programma's en software-instellingen. Op welke pc u de geheugenstaaf ook gebruikt, u heeft telkens toegang tot dezelfde programma's en bestanden.

Het kunnen meedragen van belangrijke software en bestanden, om ze bijvoorbeeld op reis te gebruiken zonder sporen achter te laten op de computer waar je achter werkt, is erg praktisch.

Wanneer de eerste U3 - USB sticks op de markt zullen komen is nog niet zeker, wel worden de eerste U3 - producten aangekondigd voor deze zomer op een conventie voor softwareontwikkelaars. Het is nu afwachten of U3 gensters zal slaan. Vooral de steun van softwareontwikkelaars is essentieel, zij moeten zich immers de moeite getroosten om een aparte versie van hun programma uit te brengen voor het U3-platform.


Bron: N. Vandenabeele
Ingezonden door:Yakko

Problemen bij herstelling van Windows XP op "Keten-PC's"



Elke dag komen er winkelketens bij die PC's verkopen. Meestal krijg je er Windows XP bovenop. Deze versie van Windows XP is een OEM versie, waar de winkelketen een bepaald (klein) bedrag voor heeft betaald aan Microsoft, en daarmee deze Windows versie op al de door haar verkochte PC's mag plaatsen.

Er geldt wel een beperking op deze regeling. De winkelketen mag enkel het programma op de PC plaatsen, en niet de CD met het XP-programma meeleveren. Als het er dus op aan komt een dergelijke Windows te herstellen, dan heeft de klant enkel een "Rescue CD", een herstel CD. Op deze CD staat geen Windows installatieprogramma, maar een backup (Image) van de geinstalleerde Windows.

Gebruik je een dergelijke Herstel-CD, dan worden al je data gewist, en wordt een Image terug geplaatst zoals op het ogenblik van de aankoop. Je bent dus werkelijk alles kwijt wat op de C:\ partitie staat.

Toch is het soms nodig om een herstelling uit te voeren aan Windows. Gebruikers van een eigen, echte Windows CD kunnen deze laatste op verschillende manieren gebruiken om "Repairs" (Herstellingen) uit te voeren, of bestanden te vervangen. Met een "Herstel-CD" (???) kan dit dus niet.

Toch is er goed nieuws. Uit verschillende testen blijkt dat bezitters van een dergelijke "keten-PC" gebruik kunnen maken van de officiële CD van een vriend of familie. Daarmee zouden ze wel herstellingen kunnen uitvoeren aan hun systeem.

Het gebruiken van een vreemde CD zou men als illegaal kunnen bestempelen, maar als er enkel gebruik kan gemaakt worden van de "Repair" functies, zal er niemand over struikelen. Er zal ook enkel gebruik van worden gemaakt door mensen die dachten een Windows versie bij hun PC te krijgen, en in werkelijkheid alleen een copy van hun installatie, en niet een werkende XP-CD meekregen.


Ingezonden door: SoftAid


Belgacom ADSL gaat nog sneller!



Belgacom voert aanpassingen uit op haar ADSL netwerk ten behoeve van haar ADSL klanten. Daardoor verhoogt de snelheid van de downstream (het ontvangen van gegevens) voor alle klanten met volgende Belgacom abonnementen: ADSL Go, Plus, Pro Compact, Pro en Office.

In de tabel hieronder vindt u per abonnement de juiste waarden:

  Oude waarde (downstream) Nieuwe waarde (downstream)
 Belgacom ADSL Go (+ Multi) 3.3 Mbps 4 Mbps
 Belgacom ADSL Plus 3.3 Mbps 4 Mbps
 Belgacom ADSL Pro/Compact 3.3 Mbps 4.6 Mbps
 Belgacom ADSL Office 3.3 Mbps 4.6 Mbps


Daarnaast wordt op 18 januari 2005 ook de upstreamsnelheid (het versturen van gegevens) verhoogd voor de combinatie van het abonnement ADSL Go met de optie Power: deze gaat van 256Kbps naar 400kbps

De veranderingen aan het netwerk gebeuren geleidelijk en zullen tegen het einde van april 2005 afgerond zijn.


Ingezonden door: Yakko


Steeds meer bezwaren tegen maildienst Google




gmail
Google lijkt zich te hebben verkeken op de weerstand die bestaat tegen Gmail van Google. Diverse privacyclubs hebben grote bezwaren.

De nieuwe maildienst van Google begon op 1 april met een dikke knipoog, maar inmiddels lijkt de grap er ook voor Google behoorlijk vanaf te zijn. Weliswaar is het bedrijf serieus met zijn opslagruimte van maar liefst 1 GB, met de hieraan hangende voorwaarden heeft het veel internetters tegen zich in het harnas gejaagd.

Steeds meer privacygroeperingen hebben inmiddels hun bezwaren geuit. Voornaamste punt van kritiek heeft betrekking op het voornemen van Google om advertenties te plaatsen bij de via Gmail verstuurde post, afgestemd op de inhoud. Hiertoe moet de inhoud van de mail worden gescand.

Dit is in strijd met de Europese regelgeving, zo stelt de Duitse federale commissie voor databescherming. Iets dergelijks zou alleen mogen als er iemand wordt verdacht van criminele activiteiten. In de VS zijn de privacywetten een stuk minder strikt.

Eerder deze week stuurden 28 privacyorganisaties, waaronder het Nederlandse Bits of Freedom, al een open brief naar de oprichters van Google. Hierin uiten zij hun bezwaren tegen Gmail en vragen zij de oprichters om nog eens heel goed naar de voorwaarden te kijken.

Google ligt de laatste tijd vaker onder vuur. Eerder dit jaar rezen er ook privacybezwaren rondom de nieuwe dienst Orkut, een in korte tijd zeer populair geworden sociaal netwerk. De plannen met Gmail hebben deze alleen maar versterkt. Een combinatie van Gmail (met gerichte advertenties) en Orkut (waar zeer veel persoonlijke informatie vandaan kan worden gehaald) wordt door sommigen als een potentieel groot gevaar gezien.


Bron: L.Verhagen
Ingezonden door: SoftAid

Analoge video's omzetten naar DVD met 1 enkel apparaat


Win98 logo WinMe logo Win2k logo WinXP logo

Tot over enkele jaren leek het onmogelijk, vandaag is het werkelijkheid. Je hebt nu geen gespecialiseerde firma of een computer met verscheidene hardware en software onderdelen meer nodig om de films op je oude VHS-cassettes om te zetten naar een DVD. Elk van de op zich al veelzijdige toestellen van zowel Sony, HP of Iomega kan je eenvoudig aan je TV aansluiten, en de video signalen omzetten, waarna ze op "Single Layer" of op "Dual Layer" DVD's kunnen worden gebrand. We bekijken even de mogelijkheden van de HP DVD Movie Writer dc5000:

hpDVDdc5000.jpg
Deze jongste telg in de "DVD Movie Writer" serie van HP is een mooi ontworpen en gemakkelijk integreerbaar toestel, dat zonder problemen werkt.

Het is zeer eenvoudig te bedienen. Met de druk op één knop wordt het gehele proces voltrokken, van oude VHS-band tot nieuwe DVD. En ook hier blijft het toestel verbazen, de dc 5000 kan pronken met een 16 speed Dual layer DVD rewriter.

De kwaliteit van het beeld is uiteraard van sublieme kwaliteit. Je kan er DVD's mee rippen en zelfs met 16x speed branden op DVD-R schijfjes die normaal enkel geschikt zijn voor 8x speed. Extra USB poorten laten toe om externe toestellen aan te sluiten.

Je kan er nog geen digitale video mee opnemen, alleen analoge. Een FireWire interface voor PC ontbreekt jammer genoeg ook. Maar de prijs valt dan weer enorm mee. Dit toestel zal op de Europese markt rond de 160 á 190 euro verkocht worden.

Specificaties:
Interface: USB 2.0
DVD-R Record Speed: 16x
DVD-RW Rewrite Speed: 4x
DVD+R Record Speed: 16x
DVD+R DL Record Speed: 2.4x
DVD+RW Rewrite Speed: 4x
DVD-RAM Record Speed: 16x
CD Read Speed: 40x
CD-R Record Speed: 40x
CD-RW Rewrite Speed: 24x


Ingezonden door: SoftAid
Wat is dat voor een taaltje (3)




Pictogrammen: kleine afbeeldingen zoals de icoontjes die op je bureaublad staan, ze worden meestal gebruikt om een programma (onderdeel) te starten.
Ping: afkorting van Packet InterNet Gopher. Hierbij wordt een pulsje naar een andere computer op Internet of netwerk gestuurd. Deze computer stuurt een pulsje terug. De tijd ertussen heet de 'ping' tijd. Hoe lager het getal, hoe beter de verbinding. PING is een onderdeel van de TCP/IP specificatie.
Plug-in: een klein bestand dat in een bestaand programma wordt geïntegreerd om nieuwe functies toe te voegen. Bijvoorbeeld bij MSN 6. 2, is het Chat programma Plus een plug-in.
Portaalsite: een site die specifiek gemaakt is om als startpagina ingesteld te worden in je browser. Een goede portaalsite biedt veel nuttige links en diensten. Spijtig genoeg zijn er ook veel slechte startpagina's, die veel spyware bevatten.
Register: bestanden waarin de meeste programma's en Windows zelf allerlei belangrijke gegevens stockeren die nodig zijn voor een correcte verwerking.
Resolutie: een term om te kwaliteit en scherpte van een beeld, een foto of een afdruk uit te drukken. De resolutie wordt meestal uitgedrukt in DPI (Dots Per Inch)
Script: een bestand met een reeks commando's die na elkaar worden uitgevoerd. Veel gebruikt in webpagina's om bepaalde functies uit te voeren zoals het oproepen van een venster, of om bijvoorbeeld een autorespons op het tekenen van een gastenboek.
Shareware: software die je kunt downloaden van het Internet en die je gedurende een bepaalde tijd gratis mag uitproberen. Daarna moet je ervoor betalen als je er verder mee wenst te werken.
Spam: ongevraagde mailberichten (reclame, oproepen enz) die in je mailbox terechtkomen. Wie zulke e-mail pulp verstuurt word een spammer genoemd.
Stuurprogramma's: ook wel drivers genoemd. Dat zijn kleine programma's die je randapparatuur en je pc op elkaar afstemmen zodat ze vlot met elkaar communiceren. Meestal worden ze met de toestellen meegeleverd op cd-rom, maar veel kan je ook op het Internet downloaden.
Tabblad: in een dialoogvenster heb je soms verschillende hoofdstukjes, die worden weergegeven als "fiches". Een dergelijke onderverdeling heet een tabblad of tab.
Trojaans paard: een programma dat voor vervelende problemen kan zorgen. Het is echter geen virus omdat het zichzelf niet zelfstandig kan vermenigvuldigen of verspreiden. Het zendt echter, net als de bekende "spyware", informatie door naar een andere gebruiker. Deze kan het Trojaanse paard gebruiken om de weg vrij te maken voor het echte virus.
Update: programma's worden regelmatig vernieuwd of gezuiverd van kleine foutjes. Je hoeft daarom niet altijd het laatste nieuwe programma te kopen, maar is het voldoende om een update te installeren, die van je oude programma een "nieuw" maken, de fouten eruit halen of een functie rijker maken.
USB: afkorting van Universal Serial Bus. Een snel en populair aansluitsysteem voor allerlei randapparatuur.
Veilige Modus: een methode om de pc op te starten in geval van problemen. In deze omgeving wordt enkel de strikt noodzakelijke toepassingen geladen, zodat je aanpassingen kan doen aan bestanden die anders door Windows of mee opstartende programma's in gebruik zijn. Vooral aangeraden om hinderlijke spyware te verwijderen, omdat deze niet "actief" zijn in veilige modus.
Wav-bestand: Een Windows geluidsbestand dat niet gecomprimeerd is. Deze zijn bijzonder goed van kwaliteit (cd kwaliteit) maar ook erg volumineus.
Wizard: een handige hulp die je via gerichte vragen rimpelloos doorheen een lastige klus kan leiden, zoals de installatie van een programma.
Polymorfisch Wormvirus: In afwijking van gewone wormvirussen is dit een veelvormig ('polymorfisch') virus. Dit wil zeggen dat het zich na elke geslaagde infectie wijzigt. Dit muteren kan doordat het wormvirus zijn onderwerpregel en de naam van de bijlage telkens wijzigt. Het virus kiest daarvoor een willekeurig bestand uit de Start-map van de geïnfecteerde computer. Als het wormvirus daar geen naam aantreft, maakt het er zelf één aan. Als een computer op deze manier succesvol is geïnfecteerd, volgt het wormvirus dezelfde aanpak om opnieuw te muteren en zich te verspreiden, waarbij dus telkens nieuwe onderwerpregels en namen van bijlagen worden gekozen.
Zip-file: een bestand in gecomprimeerde vorm. Zip is het meest populaire systeem voor dergelijke bundelingen. "Gezipte" bestanden zijn sneller over te zenden dan "ongezipte" originelen omdat ze minder plaats in nemen.

Zo, dit was voorlopig de laatste in de reeks.
Zijn er echter nog termen die je graag "verklaard" zou zien, aarzel niet en mail naar Tientje@oplossing.be of naar Redactie@oplossing.be


Ingezonden door: Tientje
Dit verscheen in de vorige nieuwsbrieven:

Met dit lijstje willen we jullie op de hoogte houden van de artikels die in vroegere nieuwsbrieven zijn verschenen. Wij zullen hier telkens de laatste 3 maanden weergeven. Op die manier heeft U een overzicht en een snelle toegang tot deze berichten. Besef wel dat, in de snelle wereld van de technologie, veel van deze berichten al kunnen achterhaald zijn.


November 2004

Problemen met een draadloos netwerk
Weg met de pijltjes
Wat is dat voor een taaltje....
Programma's openen met één klik
IPod met 60 GB en kleurenscherm
Internet explorer & Outlook Express: problemen na installatie van SP2
IrfanView 3.90 Ideaal beeldbeheer
Nieuwe Bagle-variant verspreidt zich snel
Pixia: het betere gratis tekenprogramma

December 2004

Norton AntiVirus LiveUpdate: niet zo efficiënt als je denkt!
Hitman Pro: de ultieme spyware removal tool
Wat is dat voor een taaltje (2)
Wat is het verschil tussen DVD-R and DVD+R?
Microsoft in beweging
Drie op vier Belgische sites slecht leesbaar
Is de veiligheid van SP2 bedrieglijk?
Planetinternet.be wordt scarlet.be
HCodeStuff Starter

Januari 2005

Google: meer dan een zoekmachine
Grote beveiligingslekken in php ontdekt
Gamer betaalt 20.000 euro voor virtueel eiland
Phishing
Het "4-stappenplan" verbeterd
Enkele PC-magazines vergeleken
Powerpoint op het web
Chinees mag zijn zoon niet @ noemen
Out of office responder


Voor reacties op deze rubriek kan U terecht op: De redactie
Statistieken voor de maand januari
Totaal aantal leden 5406
Totaal aantal berichten 65830
Totaal aantal onderwerpen 12931
Top poster SoftAid
Aantal nieuwe leden 241

De redactie
De oplossing.be nieuwsbrief staat onder redactie van:

- StriKe
- Spyder
- Tientje
- Admin
- Verygoodman
- Yakko

Eindredactie: SoftAid

De redactie is te bereiken op redactie@oplossing.be

Wil u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief dan kan u e-mailen naar het bovenstaande adres.

Iedereen die zich registreert op Oplossing.be krijgt standaard de maandelijkse nieuwsbrief. Wens je deze niet meer te ontvangen, dan kan je dit steeds aanpassen in je persoonlijk profiel op de website. Later eventueel terug inschrijven kan je door opnieuw je profiel aan te passen.

Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd en wil hem zelf ontvangen? Ga naar de site en meld je aan het bij het forum. Je zult dan automatisch de nieuwsbrief ontvangen.

Disclaimer

Alle handelsnamen of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. De redactie van de nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit Oplossing.be (de redactie) hierbij iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen (waaronder begrepen directe en indirecte schade). Toepassen van informatie en gebruik van software is op eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nooit openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Verspreiding van deze nieuwsbrief is toegestaan maar uitsluitend volledig en in ongewijzigde vorm. Het is niet toegestaan om delen van de inhoud zonder voorafgaande toestemming van de makers te gebruiken.