Oplossing.be Nieuwsbrief 20e editie november 2004
In dit nummer:
"Site van het jaar 2004"

Site van het Jaar 2004

Met het vooruitzicht op de "Site van het jaar" verkiezing, een door de groep uitgevers waaronder computermagazine Clickx, ZDNet.be en Gazet van Antwerpen georganiseerde wedstrijd, stijgt de spanning op onze redactie.

Vorig jaar, Oplossing.be bestond nog maar amper een jaar, haalden wij een fantastische 10de plaats. Trots en dankbaar waren we, maar ook vastbesloten om dit jaar nog beter te doen. Daar hebben we ons het afgelopen jaar voor ingezet, samen met onze nieuwe moderators en al de leden.

We hebben niet enkel een enorm aantal mensen geholpen met het oplossen van hun problemen, ook ons aantal is met meer dan 2300 leden toegenomen. Ons forum, waar jij ook lid van bent, telt nu 4600 leden, en het is op jullie dat we rekenen om ons te steunen, om "Site van het jaar" te worden, een bekroning op al de inspanningen, gedrevenheid en opoffering van onze vrije tijd in dienst van een andere PC-gebruiker.

Wat kan jij doen? Oplossing.be heeft zich aangemeld voor de "Site van het Jaar 2004" verkiezing. Uit alle inzendingen maakt Clickx Magazine de definitieve lijst op.
Die 100 professionele én amateur-sites strijden vanaf 16 november voor de titel 'Site van het Jaar'. Jou stem is natuurlijk het belangrijkste, maar ook de stem van vrienden, familie en kennissen tellen mee. Van het ogenblik dat deze mensen via hun PC te kennen geven dat ook zij voor Oplossing.be kiezen, tellen ook hun stemmen mee.
Alle stemmen moeten tussen16 november 2004 en 1 december 2004 uitgebracht worden op de website van "Site van het jaar 2004" om geldig te zijn. Na 16 november vindt je op die site een invulformulier, waar je Oplossing.be kan vinden onder de rubriek Amateur-site.

Wij vragen u dan ook om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen en nieuwe leden te werven voor Oplossing.be. Eventuele vermeldingen op websites waarderen wij heel erg. Indien u tips heeft over hoe wij dit goed kunnen aanpakken of als u zich kandidaat wilt stellen om tijdens de twee weken dat er gestemd kan worden ons een handje toe te steken kan u ons altijd bereiken via het adres: redactie@oplossing.be

Al vast bedankt voor de medewerking.

Het Oplossing.be Team.

Problemen met een draadloos netwerk



De kabel van je muis en toetsenbord zijn sommigen onder ons intussen kwijt, maar een goed uitgeruste pc (met scanner, printer, geluidsinstallatie, enz) brengt vanzelfsprekend nog heel wat bedrading met zich mee, die alleen maar nadelen heeft, of niet?
Er zijn mensen die, om zo min als mogelijk met kabels te werken, kiezen voor een draadloos netwerk, langs waar de communicatie voor Internet en een thuisnetwerk verloopt. Eens deze draadloze opstelling correct is gebeurd kun je enkele typische problemen ondervinden:

- Je Internet valt na een bepaalde tijd weg
- De snelheid is ondermaats
- Er kan helemaal geen verbinding worden opgezet

Deze drie genoemde problemen komen zeer vaak voor.
Je moet dus enkele zaken zeer goed in het achterhoofd houden wanneer je een dergelijke, op dit moment nog vrij dure, draadloze installatie aanschaft:

- Is de afstand tussen het Access point en de netwerkkaarten (en dus je computers) niet te groot?
- Zijn er niet te veel obstakels? (Dikke muren, plafonds met gewapend beton erin, storende elementen zoals elektrische apparatuur, enz)

- Sommige merken zijn beter, en hebben dus een groter bereik dan andere.

Echte "ideale waarden" kunnen we je jammer genoeg niet meegeven, de afstand die tussen de apparatuur mag zitten, of het aantal obstakels hangt namelijk nogal sterk af van wat je koopt. Daarom is het steeds best om deze apparatuur eventueel eerst te kunnen uittesten voor je deze aankoopt. Wil je pc-winkel zoiets niet doen, vraag dan eens aan een van je vrienden die een gelijkaardige installatie hebben, om deze eens even uit te testen bij jou thuis. Dus nogmaals: vooraleer je beslist om over te gaan naar een draadloos netwerk: bekijk eerst goed de situatie of er niet te veel hinderpalen aanwezig zijn.


Ingezonden door:
Strike
Weg met de pijltjes



Als je veel met snelkoppelingen werkt, dan is het fenomeen van de witte pijltjes je ongetwijfeld bekend. Icoontjes op je bureaublad krijgen links onderaan zo een pijltje om aan te duiden dat het om een snelkoppeling gaat. Maar na een tijdje ben je die pijltjes wel beu gezien. Je kunt ze verwijderen door snel even in het register te duiken. Voorzichtigheid is hier wel geboden, want een fout in je register kan je Windows ineens rare kuren bezorgen. Ga via Start naar Uitvoeren. Type in het venstertje het commando regedit en druk daarna op Enter.

Maak nu een backup van je register door "Deze Computer" te selecteren bovenaan in het linker vak, kies Bestand en dan Exporteren. Geef het bestand een duidelijke naam (bijvoorbeeld: reserve.reg), en een duidelijke plaats (bijvoorbeeld je bureelblad).
Indien er iets fout moest gaan tijdens de bewerkingen in het register, kan je steeds afsluiten, en op het bestand dubbelklikken, je register wordt dan hersteld)

Ga nu naar de sleutel hkey_classes_root\linkfile en zoek naar de waarde IsShortcut. Klik erop met je rechtermuisknop en kies Naam Wijzigen. Typ in de plaats IsNotShortcut. Ga nu naar de sleutel hkey_classes_root\Piffile en maak dezelfde wijzigingen. Sluit de Register-editor en herstart Windows. Sleutel je liever niet zelf in je register, download dan het handige programma TweakUI uit het PowerToys-pakket op de Microsoft-website.


Bron: Clickx
Ingezonden door: Admin


Wat is dat voor een taaltje...

Win98 logo WinMe logo Win2k logo WinXP logo Op Oplossing.be wordt veel gelezen, héél veel...Toch komt geregeld de vraag terug, wat bepaalde termen betekenen. Voor een beginner al helemaal niet evident, voor een gevorderde soms ook niet. Je kunt doodeenvoudig ook niet alles weten! Langs deze weg wil ik een verklarende lijst neerpennen, maar ook aansporen om zekere vragen te stellen als je bepaalde termen niet begrijpt. Er bestaan namelijk geen domme vragen...

A:\: je diskettestation, ook wel floppydrive genoemd.
Account: Als je op het Internet wil gaan dan moet je aansluiten bij een InternetServiceProvider (ISP) of kortweg provider genoemd. Een dergelijk lidmaatschap wordt een account genoemd. Je krijgt dan een gebruikersnaam en wachtwoord toegekend van deze ISP waarmee je browser- en emailprogramma toegang krijgen tot de server.
Animated Gif: Een snelle opeenvolging van een aantal gif-afbeeldingen, die lichtjes van elkaar verschillen. Op die manier ontstaat er een beweging, volgens het principe van een animatiefilm.
Attachment: Bijlage. Een emailbericht bestaat standaard uit tekst, maar je kunt er ook een attachment aan koppelen. Zo een bijlage kan bestaan uit bijvoorbeeld een Word document of een afbeelding, die als het ware in een aparte envelop bij het emailbericht wordt gevoegd. De ontvanger van zo een bijlage kan deze apart openen en bewaren.
Back-up: Een kopie maken van data op je harde schijf. Als je de oorspronkelijke data kwijtraakt, kan je ze vervangen door de back-up.
Banner: Een reclamepaneel op een website, waaronder eventueel een link zit, die de surfer doorverbindt naar de site van het product waarvoor reclame wordt gemaakt.
BCC: Blind Carbon Copy of een onzichtbare kopie. Met ieder emailprogramma is het mogelijk om een kopie van een bericht onopvallend in BCC door te sturen naar derden, zonder dat de geadresseerden de e-mail adressen van de anderen te zien krijgen.
Besturingssysteem: Op het forum vaak afgekort als OS(=Operating System) Een programma dat van een PC meer maakt als alleen een kastje met elektronische spullen. Het regelt de werking van de pc, de communicatie met randapparatuur enz. De meest bekende zijn DOS en Windows, maar ook Linux en Macintosh zijn meer en meer gebruikte besturingssystemen.
BIOS: Basic Input/Output System. Voor een PC is dit een koppeling tussen de hardware en het het besturingssysteem. Het is een programma dat ingebakken zit in de geheugenchip en de communicatie tussen de verschillende onderdelen van de pc verzorgt.
BMP: Extensie van een bitmap-afbeelding. Dat is het standaard formaat voor afbeeldingen gemaakt met het Windows programma Paint.
Booten: Het opstarten van de systeemprogrammatuur van de computer.
Bootsector: Elke diskette of harde schijf bevat een boot- of startsector. In dat gedeelte staat een klein programmaatje dat gebruikt wordt om het besturingssysteem te laden. Dit programma wordt altijd eerst uitgevoerd als je de pc opstart.
Browser: Een softwareprogramma waarmee je wereldwijd pagina's op het web kan opzoeken en bekijken. De meest bekende zijn Internet Explorer en Netscape Navigator.
Bug: Fout in een softwareprogramma die een fout bij de uitvoering van een programma veroorzaakt. Komt vaak voor bij Béta versies.
Bureaublad: Het eerste beeldscherm dat je te zien krijgt zodra je Windows systeem volledig is opgestart.
C:\: Je eerste partitie op je harde schijf.
Cachegeheugen: Het geheugen dat de computer reserveert om recent gebruikte gegevens beschikbaar te houden voor een volgende, soortgelijke opdracht.
Cd-r: Cd-recordable, schijfje dat je kan beschrijven, maar niet kunt wissen
Cd-rewriter: Cd-herschrijver: een toestel waarmee je cd-rewritables (cd-rw) kan opnemen. De cd-rw kunnen wel gewist en herschreven worden met programma's zoals In-cd van Nero.
Codec: Afkorting voor compressor/decompressor. Dit is software die instaat voor de compressie/decompressie van digitale audio en video.
Compressie: Een techniek die data reduceert zodat een bestand kleiner wordt.
CPU: Central Processing Unit of de processor. Een CPU is een chip, eigenlijk het hart van je computer. Deze chip stuurt alle andere onderdelen aan en zorgt ervoor dat er gebeurt wat jij wilt.
Défragmenteren: Delen van bestanden die versnipperd zijn geraakt over de harde schijf, opnieuw samenvoegen.
DOS: Disk Operating System. De voorloper van Windows, die in tegenstelling tot Windows niet in een grafische, maar in een tekstuele omgeving werkt: dat betekend dat je in DOS niet met de muis kan werken, enkel opdrachten kan intoetsen.
Driver: Engels voor stuurprogramma. Een programma dat randapparatuur( bijvoorbeeld een geluidskaart) afstemt op de pc, zodat ze vlot met elkaar kunnen communiceren.
Dvd-rom: Opvolger van de cd-rom. Op zo een schijfje kunnen 6 x meer gegevens op dan een cd-rom
Exe: Extensie van een executable (= uitvoerbaar) bestand.
Formatteren: Dat is wat we niet graag doen op Oplossing.be. Het wissen en opnieuw indelen van een schijf. Alle bestanden op de harde schijf gaan verloren.
Freeware: Software die je gratis kan downloaden van het Internet
GB: Afkorting van gigabyte.1GB is gelijk aan 1.024MB (MB =megabyte)
Harde schijf: Opslagmedium van je pc waarop je gegevens wegschrijft om ze later weer aan te roepen. In tegenstelling tot het werkgeheugen(RAM) blijven deze gegevens bewaard op de harde schijf.
Hardware: De computerdoos en alles wat er fysiek inzit en aangekoppeld wordt.
Hub: Een verdeeldoos die als een soort knooppunt in een netwerk wordt gebruikt.
Inloggen: Vooraleer je een netwerk of computer mag betreden, moet je jezelf kenbaar maken en met een wachtwoord aantonen dat je bevoegd bent. Die procedure noemen we inloggen.

Word vervolgd...

Bron: Clickx EHBO boek
Ingezonden door: Tientje

Programma's openen met één klik



Vindt u het ook zo vervelend om programma’s of mappen te openen door tweemaal op het pictogram te moeten klikken? (dubbelklikken).
Dit kan nochtans zeer snel en zeer eenvoudig verholpen worden.
Ga naar start - instellingen - configuratiescherm en dubbelklik op de map Mapopties.



Vervolgens opent u de tab Algemeen (zie afbeelding).



Zet u een vinkje bij Openen bij eenmaal aanklikken (selecteer bij aanwijzen).
Druk daarna op O.K., en alle mappen, bestanden, programma’s openen zich vanaf nu met één muisklik.


Ingezonden door:psycho
IPod met kleurenscherm en 60 GB geheugen



Ipod
Behalve een draagbare muziekspeler is de iPod nu ook een draagbaar fotoalbum. Op de nieuwe iPod Photo passen 25.000 digitale foto's. De iPod Photo is uitgerust met een kleurenscherm. Het apparaat is verkrijgbaar in twee versies: één met een geheugen van 40 GB en één van 60 GB. De 60 GB iPod is de grootste iPod die Apple ooit heeft uitgebracht en biedt voldoende opslagcapaciteit voor vijftienduizend muzieknummers. Volgens Apple voorziet de iPod met kleurenscherm in een behoefte."De mogelijkheid om waar dan ook te kunnen beschikken over een complete fotoverzameling en muziekcollectie wordt de nieuwe hype", meent Steve Jobs, bestuursvoorzitter van Apple. De batterij gaat in de nieuwe modellen vijftien uur mee. Wie zijn iPod gebruikt om foto's te bekijken, heeft minder lang plezier van de batterij (vijf uur). De nieuwe modellen gaan in Nederland respectievelijk 539 euro (40 GB) en 649 euro (60 GB) kosten. Behalve de foto-iPods heeft Apple ook een U2 iPod uitgebracht. Het apparaat heeft een harde schijf van 20 GB, is uitgevoerd in het zwart en heeft een rood navigatiewieltje. Op de achterkant van de speler staan de handtekeningen van de bandleden gegraveerd. Bovendien krijgen gebruikers vijftig dollar korting bij de aanschaf van de complete muziekverzameling van U2 in de iTunes Music Store. De U2 iPod zal naar verwachting vanaf half november te koop zijn. In België wordt de adviesprijs 379 euro.


Bron: WebWereld
Ingezonden door: Admin


Internet Explorer & Outlook Express
problemen na installatie SP2

Wanneer je Windows XP Service Pack II installeert worden standaard veiligheidsinstellingen (Security) aan Internet Explorer toegevoegd. Een ervan is het blokkeren van de javascript taal. Dit geeft gevolgen voor gebruikers van nieuwsbrieven maar ook als u gewoon op het Internet surft. Erg veel websites maken gebruik van de javascript scripttaal en veel website menu´s zijn opgebouwd met javascript. Ook Outlook Express deelt in de brokken. Foto’s en afbeeldingen worden niet meer doorgelaten.

Internet Explorer:

1. Internet Explorer /menu extra/ internetopties/ tabblad Geavanceerd en
vink de eerste twee opties onder Beveiliging aan:



2. Internet Explorer /menu extra/ internetopties/ tabblad Beveiliging/ klik op Het Internet en druk onderaan op de knop Aangepast niveau.



Kijk nu de lijst na en verander jou instellingen indien ze niet aangevinkt zijn zoals in het voorbeeld. Is alles aangepast, klik dan op Toepassen en op O.K..

Outlook Express

Outlook Express/menu extra/ opties/ tabblad beveiliging/
Alleen het eerste en derde aanvinken:


Ingezonden door: Linda


IrfanView 3.90 Ideaal beeldbeheer


Klik om te vergroten
IrfanView is een van de beste applicaties om afbeeldingen te bekijken en te beheren. Bovendien is het volledig gratis én reclamevrij. De nieuwste versie maakt het je nu nog makkelijker om grote hoeveelheden digitale foto’s te verwerken.

Klik om te vergroten.

Het programma kan veel meer dan alleen foto's op het scherm tonen. Talloze opties geven je de mogelijkheid om de grootte aan te passen, beelden te roteren, de kleurenopmaak te veranderen en effecten toe te voegen. Je kunt ook een slideshow of een presentatie maken en afspelen. En wie een TWAIN32-compatibele scanner heeft, kan in IrfanView rechtstreeks beelden inscannen - ook in batch. Extra plug-ins zijn te downloaden op de website van Irfan.

IrfanView blinkt verder uit door zijn sterke ondersteuning van veel verschillende beeldformaten, waaronder onbekende formaten als MrSID, Amiga IFF en Nokia LogoManager. Ook gloednieuwe JPEG2000-beelden zijn via deze applicatie te bekijken. IrfanView weet tot slot raad met verscheidene geluids- en multimediaformaten aan én RAW-modi van verschillende digitale camera's.

De auteur van IrfanView moet gelden als een van de vlijtigste freewareprogrammeurs ooit. Deze nieuwe versie staat bol van aanpassingen en nieuwigheden, zoals nieuwe slideshow- en batchopties, uitbreidingen om IrfanView via commandline aan te sturen (handig voor geautomatiseerde conversies), en ondersteuning voor meerdere schermen.

Let wel: samen met versie 3.90 zijn ook talloze plugins voor IrfanView aangepast. Je hebt die nodig om bepaalde mediabestanden te open (zoals mp3 en mpeg), filters van Photoshop te gebruiken, en om RAW-beelden van bepaalde cameramerken te bekijken. Je vindt via de link onder dit artikel alle plugins in één download gebundeld. Geschikt voor Windows 95/98/ME/NT/2000/XP/Server 2003.

Irfanview is een van de beste applicaties om je afbeeldingen te beheren en simpele bewerkingen op foto's uit te voeren. En het kost absoluut niets!

Download: iview390.exe (821 KB)


Bron : zdnet
Ingezonden door: SoftAid

Nieuwe Bagle-variant verspreidt zich snel

Virusbestrijders waarschuwen voor drie nieuwe varianten van de bekende Bagle-worm. De opmars van deze versies begon vrijdag 15 oktober. Service Pack 2 voor Windows XP biedt zelfs geen bescherming tegen het nieuwste Bagle-virus; het servicepack is zelfs het uitdrukkelijke doelwit van het onding. Diverse makers van antivirussoftware raden klanten aan om hun software bij te werken, mocht dat niet automatisch gebeuren. McAfee betitelt twee van de drie varianten (Bagle.bb en Bagle.bd, door Sophos overigens Bagle.av en Bagle.au genoemd) als een gemiddeld risico. Andere specialisten, waaronder Symantec en Sophos, melden dat zij de nieuwe varianten al heel veel zijn tegengekomen. De varianten zijn bijna identiek aan elkaar, maar gebruiken enigszins andere versies van een compressieprogramma. Door het verschil in deze zogenoemde packer is ook het formaat van het virus anders. Sommige virusprogramma's kunnen hierdoor in verwarring raken, aldus McAfee. De eerste Bagle-worm zag in januari van dit jaar het licht. Sindsdien zijn er meer dan veertig verschillende versies opgedoken. Net als bij de eerste versie richten ook de laatste varianten zich op Windows-systemen. Hierbij verzamelen ze emailadressen van getroffen systemen en gebruiken hun eigen smtp-protocol om het virus naar de verzamelde adressen te versturen. Bagle kan zich echter ook verspreiden via p2p-netwerken. Hierbij worden bestanden aangeboden die er op het eerste gezicht uitzien als pornografie of een softwarepakket. Bagle.bb en konsoorten komen de mailbox binnen met vervalste afzendadressen en vage onderwerpen zoals 'Re:Hello' of 'Re:Thank you'. Meer informatie over de Bagle-wormen is onder meer te vinden bij Virusalert of McAfee. Bron : Webwereld Ingezonden door: Admin


Ingezonden door: SoftAid
Pixia het betere gratis tekenprogramma



Pixia


Pixia heeft heel wat in huis. De originele Japanse Editie werd gecreëerd en ontwikkeld door Isao Maruoka, doch het grote succes van dit mooie programma kwam mede tot stand door de grote groep fans, die actief meewerkten aan de verdere ontwikkeling van de software, wat dit project bijna uniek maakt, en zich zeker onderscheid van andere tools.

De Pixia toolbars zijn aanpasbaar, maar je kan ook eigen knoppen ontwerpen, en deze invoegen in je toolbar. Je kan tekeningen opsturen naar Isao, en je kan tekeningen downloaden die door andere gebruikers zijn gemaakt. Het is een schat aan mooie en grappige tekeningen, waaruit je naar hartelust kan kiezen.

De Pixia Help File is verkrijgbaar als een apart installatie bestand. Als je goede tips wilt voor het gebruik van Pixia, is het zeker de moeite deze help file ook te downloaden.

Pixia heeft ook nog een eigen forum, waar reacties en vragen terecht kunnen. De voertaal is Engels, maar je kan op vragen in het Nederlands ook antwoorden in het Nederlands krijgen, want er kijken fans van over heel de wereld naar dit forum.

De schrijver van het programma, Isao, hoort graag van jullie wat je vindt van Pixia, Je kunt je commentaar en opmerkingen in het gastenboek noteren. Pixia is Freeware. Je hoeft er niets voor te betalen. Sommige sites bieden Pixia te koop aan. Ga daar dus niet op in, maar rapporteer dergelijke praktijken aan Isao.

Dit is de download site van Pixia


Ingezonden door: SoftAid
Dit verscheen in de vorige nieuwsbrieven:

Met dit lijstje willen we jullie op de hoogte houden van de artikels die in vroegere nieuwsbrieven zijn verschenen. Wij zullen hier telkens de laatste 3 maanden weergeven.
Op die manier heeft U een overzicht en een snelle toegang tot deze berichten. Besef wel dat, in de snelle wereld van de technologie, veel van deze berichten al kunnen achterhaald zijn.


augustus 2004

Internet Explorer: Beveiligingsinstellingen
Alternatieve Browser: FireFox
Computer terminologie
Win98 installeren na WinXP
De XP-Firewall in- of uitschakelen
40% van alle e-mails is besmet
Wat zijn cookies?
Windows sneller maken: register aanpassen
dBAMP Power Music Converter

september 2004

Windows XP in herstelling
Vervanger voor Windows Verkenner: "2xExplorer"
Google naar de beurs
Dual Format DVD schrijvers
Meer registeraanpassingen
Chef betrapt door werknemer
Het dondert in providerland
Setup-diskettes voor Windows XP maken
Hoe zelf een probleem oplossen?

Oktober 2004

Asus introduceert interne 16x Dual Layer dvd-brander
Snel schakelen tussen verschillende gebruikers
Gmail...Google mail
Problemen met afbeeldingen in Outlook Express
Platte beeldschermen binnenkort duurder?
Wachtwoord niet meer vergeten
Telenet vereenvoudigd aanbod
Hongaarse virusschrijver zwaar aangepakt
Geheugen wissen in zoekresultaten
Clickx Magazine en PC Magazine onder één dak



Voor reacties op deze rubriek kan U terecht op: De redactie
Statistieken voor de maand oktober
Totaal aantal leden 4612
Totaal aantal berichten 54400
Totaal aantal onderwerpen 10970
Top poster SoftAid
Aantal nieuwe leden 254

De redactie
De oplossing.be nieuwsbrief staat onder redactie van:

- StriKe
- Spyder
- Tientje
- Admin
- Verygoodman
- Yakko

Eindredactie: SoftAid

De redactie is te bereiken op redactie@oplossing.be

Wil u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief dan kan u e-mailen naar het bovenstaande adres.

Iedereen die zich registreert op Oplossing.be krijgt standaard de maandelijkse nieuwsbrief. Wens je deze niet meer te ontvangen, dan kan je dit steeds aanpassen in je persoonlijk profiel op de website. Later eventueel terug inschrijven kan je door opnieuw je profiel aan te passen.

Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd en wil hem zelf ontvangen? Ga naar de site en meld je aan het bij het forum. Je zult dan automatisch de nieuwsbrief ontvangen.

Disclaimer

Alle handelsnamen of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. De redactie van de nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit Oplossing.be (de redactie) hierbij iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen (waaronder begrepen directe en indirecte schade). Toepassen van informatie en gebruik van software is op eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nooit openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Verspreiding van deze nieuwsbrief is toegestaan maar uitsluitend volledig en in ongewijzigde vorm. Het is niet toegestaan om delen van de inhoud zonder voorafgaande toestemming van de makers te gebruiken.