Oplossing.be Nieuwsbrief 28e editie juli 2005
In dit nummer:
COMBELL introduceert de COMBELL Sitebuilder!


Deze sitebuilder is een nieuwe tool om zonder enige kennis van programmeren uw website te bouwen en te onderhouden en dit in slechts enkele minuten. U kan de sitebuilder zonder enige aankoop-verplichting 30 dagen gratis testen.

Om deze nieuwe tool extra in de kijker te zetten heeft COMBELL een uitzonderlijke promotie. Wanneer u een sitebuilder pakket bestelt krijgt u de eerste 6 maanden volledig gratis, zo betaalt u het eerse jaar slechts voor 6 maanden ipv 12.

Voor meer informatie over deze gebruiksvriendelijke Sitebuilder kan u terecht bij COMBELL



Opgesteld door: Admin

Nieuws uit eigen huis


Deze nieuwsbrief beginnen we met enkele mededelingen uit eigen huis:

Op het forum Geïnfecteerd - Spyware kan je al geruime tijd je HJT-logs posten om zo van de vervelende spyware af te geraken.
Omdat enkele mensen zich hier de laatste maanden specifiek op hebben toegelegd werd beslist de categorie HiJackThis-analyst aan te maken op het forum. Zo kan je de analysten nog beter herkennen (hun nickname op het forum krijgt ook een speciaal kleurtje).
Momenteel behoren Guido, Kape, Kerstman, Koarle, Smoelsmid tot het team van HJT Analysten, aangevuld met Emphyrio als leerling. Dit alles onder toezicht van de moderatoren.

Nieuw topic in Netwerkproblemen

Computer-technologie is iets wat constant evolueert, zo ook de mogelijkheden om computers met elkaar te verbinden. Tegenwoordig zijn er al heel wat draadloze oplossingen, of netwerken met behulp van routers.

De helptekst in het forum Netwerkproblemen zal je dan ook de EHBO (Eerste Hulp Bij Oplossing.be) bieden in geval van problemen. Lees deze tekst eerst grondig door alvorens een topic op te starten, misschien raakt je probleem zo al opgelost en hoef je geen hulp meer te vragen. Blijkt dit achteraf toch nodig, geen probleem. Ons forum blijft nog steeds open voor al je netwerk- en andere problemen!

Tooltje om je systeemgegevens in te vullen

Guido, die met de regelmaat van de klok op ons forum vertoefd, heeft onlangs een tooltje geschreven waarmee je nog gemakkelijker een groot deel van je systeemgegevens kan verzamelen en zo opnemen in je profiel.

Als je deze systeemgegevens in je profiel plaats heeft dit als voordeel dat ze bij elke post op het forum onder je bericht worden geplaatst, en de helpers dus meteen ook gerichter kunnen helpen. Informatie die zeer nuttig is, zijn het besturingssysteem dat je gebruikt, de browser waarmee je surft en het mailprogramma dat je gebruikt. Ook info over je hardware is belangrijk. Dit alles valt nu makkelijk op te sporen met GV_profile.

Vragen en opmerkingen in verband met deze tool kan je voorleggen aan Spyder.



Opgesteld door: StriKe

Een eigen stekje op het WWW



DNS.be is de organisatie die zich in België mag ontfermen over de domeinnamen die eindigen op .be. Er is op DNS.be een uitgebreide pagina met statistieken beschikbaar waarop je kan vaststellen dat tegenwoordig meer en meer .be-domeinen geregistreerd worden. Dit gebeurt niet alleen door bedrijven, ook gewone particulieren registreren tegenwoordig meer en meer hun eigen plekje op het World Wide Web.

In dit korte artikel vertellen we je hoe je te werk moet gaan zodat ook jij een eigen domein kunt registreren en gebruiken.

Een eerste stap in het proces is het vinden van een geschikte naam. Deze naam kies je geheel vrij. Enkele voorwaarden zijn wel dat deze naam nog niet geregistreerd is door iemand anders én dat deze voldoet aan de voorschriften van DNS.be.

Controleren of de door jou gekozen naam nog vrij is, kan je door bovenaan in het zoekveld op DNS.be je naam in te geven.

In ons voorbeeld gaven we 'test' in als naam en kregen we onderstaande pagina:

DNS.be - afbeelding 1
De status van dit domein is 'registered', wat dus wil zeggen dat je deze domeinnaam reeds bezet is. Je moet dus een andere naam blijven zoeken tot je de status FREE krijgt, dit is dan een domeinnaam die nog te registreren is.

Als je zo een vrije domein-naam gevonden hebt, dan is het noodzakelijk een agent te zoeken die het domein voor jou kan registreren. Zo'n agent kan je zien als een tussenpersoon tussen jou en DNS.be. Je betaalt aan hem uiteraard een kleine bijdrage voor de diensten die hij u aanbiedt, maar je hoeft je dan ook niets aan te trekken van de registratie zelf.

Het enige wat je bij zo'n agent moet doen is de naam opgeven die je wenst te registreren, je "abonnementsgeld" betalen en de rest gebeurt dan vanzelf. Je vertrouwt dus aan iemand (die je meestal niet in real life ontmoet) zomaar je centen toe. Hoewel het om kleine bedragen gaat is het natuurlijk wenselijk dat dit in een zo vertrouwelijk mogelijke sfeer kan.

Daarom heeft DNS.be een 'TradeMark' die erkende DNS-agenten op hun website kunnen plaatsen. Zo kan iedereen zien dat zij de gedragscode van DNS.be hebben ondertekent. Je kan er bij dergelijke 'geregistreerde DNS-agenten' dus vanuit gaan dat alles zonder problemen verloopt. Loopt er dan toch iets fout, dan kan je bij DNS.be aankloppen en doen zij het nodige om alles in orde te brengen.

Een lijst van erkende DNS-agenten kan je hier terugvinden.

Eens je domeinnaam geregistreerd is kan je via bepaalde (betalende) opties bij je dns-agent bijvoorbeeld mailadressen aanmaken en deze laten forwarden naar je mailbox van je internet provider.

Stel je voor: vader@familienaam.be of zoon@familienaam.be enzovoort, leuk toch?


Ingezonden door: StriKe
RSS, een inleiding



RSS - Afbeelding 2 Dit icoontje kom je meer en meer tegen op allerhande websites, vooral websites die nieuwscontent aanbieden. Het gaat hier om zogenaamde RSS-feed, voluit ook wel Really Simple Syndication genoemd.

Wellicht is het fenomeen om dagelijks enkele (nieuws)websites af te schuimen op zoek naar verschillende actuele items je niet geheel onbekend. Vanaf nu kan je in plaats van die verschillende sites achtereenvolgens te bezoeken, via één programma alle nieuwsitems bundelen (als die bepaalde website natuurlijk over een RSS-feed beschikt).

De werkwijze is heel eenvoudig: je download een RSS-feeder en stelt in welke feeds je wenst te ontvangen. Vanaf dat moment kan je steeds het "up to date" nieuws van je favoriete websites bekijken, gebundeld in één enkel programma.

Als voorbeeld voor dit artikel gebruikte ik Abilon. Meer gratis en/of betalende offline/online RSS-readers kan je hier bekijken en downloaden.

De installatie van Abilon gebeurt via een standaardwizard die je bij heel wat programma's tegenkomt. Bij de eerste start van het programma krijg je een dialoogvenster dat je vraagt welke groepen er aangemaakt moeten worden. Hier vink je best niets aan, het gaat hier stuk voor stuk om Engelstalige feeds. Waar wij meer in zijn geïnteresseerd zijn de Belgische nieuws-aanbieders. We klikken dus zonder iets aan te vinken op OK, en krijgen dan onderstaand scherm:

RSS - Afbeelding 3

We gaan nu onze eerste feed toevoegen aan deze reader door in het menu File te kiezen voor New => RSS or ATOM feed. We krijgen onderstaand schermpje te zien:

RSS - AFbeelding 4 Elke RSS feed heeft een unieke url. Je hoort het dus al: je zal om dat programma écht nuttig te kunnen gebruiken best beschikken over een breedband internetverbinding. Het programma zal namelijk regelmatig de laatste informatie vanaf de website die de nieuwsfeed aanbiedt moeten kunnen halen.

Een overzicht van heel wat RSS-feeds die momenteel bestaan vind je hier. De RSS-feeds met betrekking tot de Belgische actualiteit ga je best in de categorie België zoeken.

Typ bijvoorbeeld in het zoekveld eens 'standaard'. Je krijgt dan een overzicht van de feeds die de bekende krant "De Standaard" te bieden heeft. Klik op "De Standaard Online - Binnenland". Je krijgt dan alle informatie over deze feed te zien op een overzichtelijke pagina.

De belangrijkste informatie voor ons is de link "XMS link (CSS)". Rechtsklik hierop en kies voor "Koppelingslocatie kopiëren". Het is deze locatie die we moeten ingeven in het dialoogvenster van Abilon.

Keer terug naar dit programma, voeg de url toe (misschien is deze ook al voor jou ingevuld), en vink verder ook "Configurate RSS feed" aan. Klik tenslotte op OK. Bekijk daarna zelf even alle instellingen die je met betrekking tot deze feed kan instellen. Zo bepaal je bijvoorbeeld wanneer er een update wordt opgehaald, en kan je er login gegevens achterlaten voor het geval deze RSS-feed dit vereist.

Wanneer je alle dialoogvensters hebt weggeklikt zie je in het linkergedeelte van het programma 'All Feeds' staan. Dubbelklik hier op. In de lijst die nu openklapt staat normaal één feed, degene die we net hebben toegevoegd. Dubbelklik op deze feed. Wanneer je nu ook nog eens dubbelklikt op een item, dan gaat er een extra tab bovenaan het programma verschijnen waarin je het artikel kan lezen.

Voeg tenslotte al je favoriete nieuwssites toe, en dan kan je vanaf nu alles vanuit één programma bekijken!


Ingezonden door: StriKe


Scenariobeheer van MS Excel

Win98 logo WinMe logo Win2k logo WinXP logo

Stel je even voor dat je met enkele mensen een fuif wenst te organiseren. Het is dan zeer moeilijk om te voorspellen hoeveel de kosten en opbrengsten zullen zijn.

Je kan enkele scenario's in het hoofd hebben: x aantal bezoekers, zoveel drankjes. Heel vaak wil je ook weten wat het effect op de winst is als je de drank iets duurder verkoopt of wat het resultaat wordt met iets meer bezoekers.

Dergelijke situaties kan je heel makkelijk de baas via het scenariobeheer van Ms Excel. In het onderstaande voorbeeld gebruikte ik deze lay-out (het spreekt voor zich dat je voor 'totaalcellen' formules in kan geven):

MS Excel - Afbeelding 5

Zoals je kan zien is er met dit scenario een winst van ongeveer 40.000. We willen nu weten wat onze winst is als we de drankjes aan 70 per stuk verkopen en er 600 in plaats van 500 bezoekers langskomen (de overige gegevens laten we ongemoeid).

Ga via het menu Extra naar Scenariobeheer en klik in het dialoogvenster op Toevoegen.
Geef een gepaste naam en zet de cursor in het veld Veranderende Cellen.
Hou nu de ctrl-toets ingedukt en klik achtereenvolgens in cel B1 en H8.
Klik daarna op Ok.

Je krijgt nu onderstaand dialoogvenster:

MS Excel - Afbeelding 6

Vul nu de waarden die we hadden voorop gesteld (meer bepaald 600 voor B1 en 70 voor H8) in en klik op OK.
Wanneer je nu op de knop "Weergeven" klikt, zal je zien dat de cijfers worden bijgewerkt en de nettowinst ruim 95.000 is.
Het scenariobeheer is dus vooral handig als je aan vrienden of collega's snel even wat wisselend cijfermateriaal wil voorstellen.


Ingezonden door: StriKe
De jacht op P2P overtreders blijft open



P2p-bedrijven die hun gebruikers aanmoedigen om de auteursrechten te schenden, kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor de piraterij die via hun netwerken plaatsvindt, zo oordeelt het Hooggerechtshof (het hoogste rechtscollege in de Verenigde Staten) in een zaak die Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) had aangespannen tegen de p2p-dienst Grokster.

"Iemand die een programma aanbiedt met als doel om inbreuk op het auteursrecht aan te moedigen, kan verantwoordelijk worden gehouden voor de inbreuken door derden die het programma gebruiken, ook als er legale toepassingen voor het programma zijn", zo schrijft rechter David Souter.

Het vonnis van het Hooggerechtshof betekent niet dat de rechtsgang nu ten einde is. Het Hooggerechtshof stuurt de zaak terug naar een lagere rechtbank die eerder in het voordeel van Grokster oordeelde. In 2003 oordeelde rechter Stephen Wilson dat Grokster en StreamCast (bekend van Morpheus) vergelijkbaar zijn met bedrijven die videorecorders of kopieermachines verkopen.

In Nederland bepaalde de Hoge Raad eind 2003 dat de makers van Kazaa niet verantwoordelijk konden worden gehouden voor de auteursrechteninbreuk door hun gebruikers.

Word vervolgd....


Bron: Webwereld.nl
Ingezonden door:Verygoodman

Registertools



Zoals iedereen wel weet staat RegEdit, de registereditor van Microsoft, niet meteen bekend als de meest gebruiksvriendelijke en uitgebreide editor om veranderingen in het register aan te brengen. Willen we dus wat extra functionaliteit toebrengen, dan moeten we onze toevlucht zoeken in externe programma's.

Eentje dat mij zeer goed bevalt is het freeware programma RegCool, waarbij vooral de zoekfunctie mijn hart heeft gewonnen. Iedereen die het register al eens manueel heeft opgekuist, weet hoe dikwijls hij de sneltoets "F3" voor "Volgende Zoeken" heeft moeten indrukken (tot vervelens toe) vooraleer hij de melding kreeg dat alle items gevonden waren.

Afbeelding 8 RegCool


Wel, met RegCool doe je dit in één beweging. Je geeft een zoekopdracht in door op het vergrootglas te klikken, en als resultaat krijg je alle gevonden registersleutels waarin je zoekopdracht voorkomt, in één venster te zien. Wil je deze allemaal verwijderen? Selecteer de eerste, druk de Shift toets in, selecteer de laatste, rechtsklik ergens in de selectie en selecteer: "Verwijderen".

Wil je een bepaalde sleutel eens nader bekijken? Geen probleem, je zoekvenster wordt verkleind weergegeven zodat je niet iedere keer opnieuw moet zoeken, maar gewoon verder kunt gaan. Verder bied het programma de normale dingen die je ook terug vind in RegEdit en nog enkele extraatjes, met als toetje de mogelijkheid om registerbestanden te vergelijken. Veronderstel dat je nieuwsgierig bent naar sleutels die toegevoegd worden bij het instaleren van een nieuw programma dan kun je deze verschillen in een tekstbestandje laten opslaan.

Dit programma is vooral bestemd voor de gevorderde gebruiker. Personen die nog nooit aan het register van Windows gewerkt hebben, kunnen hier beter afblijven.

Je register kan "gedefragmenteerd" geraken door geïnstalleerde programma's te verwijderen wat resulteert in lege ruimtes in je register. Deze zijn er verantwoordelijk voor dat het opstarten van je PC ietsje langer gaat duren. Gratis programma's om je register te "defragmenteren" vind je niet zoveel, maar NTRegistry Optimizer is er zo eentje. Dit programma leest je register van begin tot einde in, en schrijft dit dan weer weg als een aanééngesloten bestand, wat ten goede komt van je opstartsnelheid.

Op dezelfde downloadpagina vind je ook nog een programma om je register te back-uppen. EruNT is de naam, en je kan zelfs bij iedere opstart van de PC een backup laten maken.


Ingezonden door: Spyder


2 Jaar garantie, niet 1 jaar



Je bent de afgelopen maanden misschien zelf een huishoudtoestel gaan kopen in één of andere winkel? Kijk dan even je garantiebewijs na...

Clickx Magazine voerde voor de uitgave van haar 96ste tijdschrift namelijk een onderzoek naar hoe de verkopers de verplichte garantieperiode van twee jaar respecteren. Er blijkt maar al te vaak dat deze ronduit met de voeten wordt getreden en dat de consument, tegen alle wetten in, tevreden moet zijn met slechts één jaar garantie op allerhande huishoudtoestellen.

Vooral op computers en software (waar de wet eveneens geldig is) worden nogal wat inbreuken gepleegd.

Grote fabrikanten als Dell en Apple (er zijn er buiten deze twee nog heel wat meer!) durven zelfs extra toeslag vragen voor iets wat eigenlijk wettelijk verplicht is... Bij deze fabrikanten kan je, tegen betaling weliswaar, dat extra jaar garantie krijgen. Vergeet evenwel niet dat je hier als consument zowiezo recht op hebt, volgens een wet die in heel Europa van kracht is.

De schuld moet echter bij twee partijen worden gezocht: enerzijds zijn er de verkopers die de garantieperiode van twee jaar niet respecteren, maar de fabrikanten van hun kant doen ook niet echt de inspanning die van hen wordt verwacht.

De fabrikant geeft in heel wat gevallen een fabrieksgarantie van 1 jaar. Door de zeer kleine marges in de verkoopssector van computers is het voor zelfstandige verkopers echter zeer moeilijk om, op eigen kosten dan, die garantieperiode zomaar uit te breiden met nog eens een jaar.

Als consument sta je voorlopige machteloos: je kan moeilijk individueel een klacht aanspannen en het Ministerie van Consumentenzaken beperkt zich voorlopig tot het voeren van campagnes, en dus niet het bestraffen van de overtreders....


Bron: ZDnet.be
Ingezonden door: StriKe


Opstartscherm in een nieuw jasje



Ben je het ook beu om dag in dag uit tegen hetzelfde opstartscherm aan te kijken? Een draken-freak als ik ben, besloot ik om eens een leuke tekening te zoeken en op het Windows aanmeldingsscherm te zetten. Niet iedereen zal het met me eens zijn, maar deze draak droeg alvast mijn voorkeur:



Er is keuze te over op het internet, en hier vond ik mijn draakje: http://www.topdownloads.net/bootscreens/browse.php?category=24

Wannneer je met Google +bootscreens +WinXp intypt, heb je vrij veel keuze, doch opletten geblazen. Altijd scannen met een up-to-date virusscanner, en vergewis je ervan dat er in die map een ntoskrnl.exe file aanwezig is. Eenmaal je keuze gemaakt, downloaden en opslaan (de exe file niet openen) en in Mijn documenten plaatsen. Op bovenstaande site zijn de bestanden gecomprimeerd, dus even uitpakken met WinZip. Als je de map opent staan er 2 bestanden in, we hebben de exe file pas later nodig.

Nu moeten we in de Windows enkele actie's ondernemen om deze bootscreen actief te maken.

Ga in verkenner naar de map C:\Windows\System\ en zoek daar het bestand ntoskrnl.exe. Hernoem dit naar ntoskrnl.bak. Je krijgt de vraag of je zeker bent dat je deze extensie wilt veranderen. Klik op Ja en verplaats het bestand dan naar de map C:/.Ga nu naar Mijn documenten, open de map met je nieuwe bootscreen en knip (rechtsklik) enkel het exe file en plak deze in de hoofdmap van C:\

Wanneer dit gebeurt is herstart je de computer onmiddelijk (!) in Veilige Modus met opdrachtprompt. Meestal bereik je die door tijdens de opstart F8 te drukken. In het venster "opdrachtprompt" typ je het volgende:

copy c:\ntoskrnl.exe c:\windows\system32\ntoskrnl.exe en druk op Enter.

Er word gevraagd of je het bestand wil overschrijven, typ j en druk op Enter. Je ziet nu een melding dat "1 bestand(en) zijn gekopieerd". Herstart de pc en geniet van je nieuwe aanwinst!


Ingezonden door: Tientje
Powerpoint voor gevorderden

Win98 logo WinMe logo Win2k logo WinXP logo

In de vorige uitgave van de nieuwsbrief hebben we gezien hoe we op de eenvoudigste en snelste manier een powerpointvoorstelling in elkaar konden zetten.

Nu gaan we proberen het te doen op een iets of wat andere manier en met muziek erin verwerkt.
Open Powerpoint, en open dan een lege presentatie.



We veranderen ook hier de achtergrond, kleuren, enzovoort zoals uitgelegd in dit artikel.
Als dit gedaan is gaan we de muziek toevoegen.



Denk er aan dat het muziek bestand een wave bestand moet zijn, daar we anders een probleem krijgen om het PPS te verzenden. Als je het betreffende bestand hebt ingevoegd dan rechtsklik je op het icoontje en kies je voor "Aangepaste animatie". Vink dan "Diavoorstelling voortzetten" aan, en zet de timer op 30 dia's. Klik op OK.



Nu kunnen we onze dia's gaan maken. Eventueel kan men een tekstvak invoeren om wat uitleg bij de dia's te geven, maar dat is niet altijd noodzakelijk, omdat de foto's voor hun eigen spreken.

Heeft u alle dia's die u wou? Dan gaan we nu een aangepaste slideshow maken. Dit doen we als volgt:
Klik in de rechter kolom op de eerste dia die je gemaakt hebt.



Selecteer dan in het menu diavoorstelling de optie Diaovergang.

 


Zet eventueel een vinkje bij "Automatisch", zet de tijd op 5 seconden, en kies voor "Overal toepassen". Je diavoorstelling met muziek is klaar.


Ingezonden door: Psycho
Lancering Windows XP N



Windows XP is ondertussen al goed ingeburgerd bij heel wat computergebruikers. Sinds kort is er ook Windows XP N. En ja, ook in deze 'nieuwe versie' van Windows XP heb je twee versies: Home en Pro edition.

Windows XP N, die niet zoveel verschilt van zijn originele Windows XP versie, is er gekomen onder druk van de Europese Commissie.

Die drong er op aan dat Microsoft ook een versie van het besturingssysteem Windows op de markt bracht waar geen Windows Media Player in was geïntegreerd. Dit om ook andere fabrikanten van mediaplayers 'een eerlijke kans te bieden' en hun producten makkelijker aan de man te brengen.

Of deze nieuwe versie echter veel aandacht zal krijgen is maar zeer de vraag. Een groot nadeel is bijvoorbeeld dat de afgeslankte N-versie van het besturingssysteem evenveel kost dan de versie waarin wél de mediaplayer is geïntegreerd.

Verder hebben ook de vier grootste pc-fabrikanten ter wereld al laten weten de N-versie niet te installeren op nieuw geproduceerde computers.

Het is door deze laatste twee feiten maar zeer de vraag of de Europese Commissie door deze maatregel zijn slag wel heeft thuisgehaald. In praktijk lijkt het erop dat er maar weinig zal veranderen: een minderheid van de pc-gebruikers zal slechts een alternatieve player installeren.

Bovendien mogen we ook niet vergeten dat heel wat media-bestanden op internet uitsluitend door Windows Media Player kunnen worden afgespeeld.


Bron: Clickx
Ingezonden door: SoftAid

Dit verscheen in de vorige nieuwsbrieven:

Met dit lijstje willen we jullie op de hoogte houden van de artikels die in vroegere nieuwsbrieven zijn verschenen. Wij zullen hier telkens de laatste 3 maanden weergeven.
Op die manier heeft U een overzicht en een snelle toegang tot deze berichten. Besef wel dat, in de snelle wereld van de technologie, veel van deze berichten al kunnen achterhaald zijn.

April 2005

Scherpe prijs voor 5GB MP3-speler van Creative
Deactiveer irritante javascriptfuncties in Mozilla Firefox
Xp Home of Xp Professional?
Het nut van een PC, blog van Demo....
Adresboek exporteren van Outlook XP naar Outlook Express.
Je persoonlijke chatkanaal beveiligen
Opmerkingen toevoegen en afdrukken in Excel
Wifi kent grote opkomst in de laatste maanden
Goed om te weten, met onder andere:
Spyware in "Legale" downloads
Feestdagen in Ootlook
De Linux van de bieren
Typen met je muis


Mei 2005

Microsoft lanceert 64-bit Windows
Windows Error Codes
Geen grap op 1 april maar wel een stunt van Google
Images, de broodnodige kopies van je gegevens
Escaping Jail
Msn Messenger 7.0 en Msn Spaces gelanceerd
Virus Nopir.b verwijderd MP3 bestanden
Afbeeldingen omzetten naar PDF-formaat
Hou je temperatuur in de gaten
Bescherm je gsm tegen verlies of diefstal

Juni 2005

Invoegtoepassingen (AddIn's)
Powerpoint voor beginners
Opgelet voor autodialers
Eenvoudig DBX bestanden omzetten in Outlook Express
Telenet wijzigt het productgamma voor Internet
Meer bescherming met meerdere virusscanners?
Namen van je bestanden snel aanpassen
Snellere toegang tot netwerkcomputers in XP
Een paar handige internetadresjes



Voor reacties op deze rubriek kan U terecht op: De redactie
Statistieken voor de maand Juni
Totaal aantal leden 6493
Totaal aantal berichten 83654
Totaal aantal onderwerpen 15872
Top poster SoftAid
Aantal nieuwe leden 169

De redactie
De oplossing.be nieuwsbrief staat onder redactie van:

- StriKe
- Spyder
- Tientje
- Admin
- Verygoodman
- Yakko

Eindredactie: SoftAid

De redactie is te bereiken op redactie@oplossing.be

Wil u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief dan kan u e-mailen naar het bovenstaande adres.

Iedereen die zich registreert op Oplossing.be krijgt standaard de maandelijkse nieuwsbrief. Wens je deze niet meer te ontvangen, dan kan je dit steeds aanpassen in je persoonlijk profiel op de website. Later eventueel terug inschrijven kan je door opnieuw je profiel aan te passen.

Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd en wil hem zelf ontvangen? Ga naar de site en meld je aan het bij het forum. Je zult dan automatisch de nieuwsbrief ontvangen.

Disclaimer

Alle handelsnamen of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. De redactie van de nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit Oplossing.be (de redactie) hierbij iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen (waaronder begrepen directe en indirecte schade). Toepassen van informatie en gebruik van software is op eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nooit openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Verspreiding van deze nieuwsbrief is toegestaan maar uitsluitend volledig en in ongewijzigde vorm. Het is niet toegestaan om delen van de inhoud zonder voorafgaande toestemming van de makers te gebruiken.