Oplossing.be Nieuwsbrief 26e editie mei 2005
In dit nummer:
Microsoft lanceert 64-bit Windows


"Raise the speed limit", kopt Microsoft bij de lancering van Windows x64 op het WinHEC 2005 forum. Hoe wordt een systeem sneller? Het is verleidelijk om computers als een verkeersnetwerk voor te stellen, waar een kluwen van autowegen (hardware) een veelheid aan vrachtwagens met data (software) verwerkt.

De meest voor de hand liggende maatregelen houden in dat u de vrachtwagens harder laat rijden, zodat ze zo snel mogelijk bij hun bestemming zijn en zodat u zoveel mogelijk data per vrachtwagen vervoert. Als die methodes uitgeput blijken, blijft een ander, meer drastisch project. "Verdubbel het aantal rijstroken." Dat is wat AMD en later Intel al even vertellen, en nu kondigt ook Microsoft zijn zachte deel van het 64-bit project aan.

Het mag niet verbazen dat de presentatie ingeleid werd door Mauro Meanti, het Europese hoofd van de groep Servers & Tools. "Windows Server is een cruciaal product voor Microsoft. Het is de sterkst groeiende groep, maar ook onderhevig aan de meest hevige concurrentie." Concurrenten als Unix, Novell en andere belangrijke serverplatformen staan echter voor een migratiebeweging en 64-bit code zal een cruciaal argument vormen in de strijd om die nieuwe klanten.

Er zijn andere redenen om de overstap van 32-bit naar 64-bit code nu in te zetten. Eén van de meest prominente flessenhalzen in een modern systeem is de manier waarop geheugen geadresseerd wordt.De korte versie; een 32-bit systeem kan in theorie tot 2 GB aan geheugen adresseren en moet een heleboel trucs gebruiken om daar voorbij te gaan. 64-bit code haalt 16 TB, vandaag synoniem voor 'oneindig', en veegt meteen ook een aantal andere scaling-problemen zoals caching en pagesizes van tafel. Zo springt Windows Server 2003 Datacenter Edition van maximaal 64 GB geheugen en 32 CPU's in een 64-bit versie naar 1 TB geheugen en maximaal 64 CPU's.

Microsoft maakt zich sterk dat voor een zelfde prijs de prestaties tussen een 32-bit en 64-bit systeem 25 tot 100 procent hoger liggen. Maar 64-bit is ook een nieuwe opportuniteit voor veiligere code, die de gehavende reputatie van Redmond hier moet herstellen. Hoewel de focus van deze eerste lancering vooral op het serverplatform ligt, voorziet Meanti soortgelijke voordelen voor eindgebruikers - en dan vooral voor 3D-gamers. Die voordelen zullen slechts zichtbaar zijn als hardware, besturingssysteem en softwareontwikkelaars allemaal 64-bit spreken, en vooral die laatste categorie staat nog maar in de startblokken.

Om te vermijden dat de overgang van 32-naar-64 bit even pijnlijk wordt als de 16 naar 32 bit nachtmerrie, gebruiken de ontwikkelaars hetzelfde geheugenmodel en datatypes als de 32-versie, maar nu met langere pointers. De nieuwe versie zou dus helemaal compatibel moeten zijn met 32-bit applicaties, die intern vertaald worden naar de nieuwe geheugenstructuur.

Er zijn een paar valkuilen. Windows x64 werkt alleen met specifieke 64-bit drivers, en de versie is niet meer compatibel met DOS-applicaties en de oude OS/2- en POSIX-interfaces (al wordt die laatste wel vervangen door een soortgelijke service). Microsoft voert ook een intensief programma om zowel fabrikanten als eindgebruikers te doordringen van het gebruik van de nieuwe stuurprogramma's.


Bron: ZD Net
Ingezonden door: SoftAid

Windows Error CodesDe Amerikaan Gregory Braun maakt al jaren zeer goede kleine tooltjes, die het leven van een computeraar kunnen verlichten. Een van deze tooltjes, dat gratis kan gedownload worden vanaf de site http://www.gregorybraun.com is Error Messages for Windows.

error.gif


Het programma is eenvoudig, maar helpt enorm als je "opnieuw" geconfronteerd wordt met een foutmelding van Windows, in de vorm van een getal. Met het invullen van de foutcode die Windows geeft, wordt je uitgelegd wat deze foutcode inhoud. Op zich is dit een eenvoudig resultaat, maar heeft mij al vaak geholpen om Uw problemen op te lossen.


Ingezonden door: SoftAid
Geen grap op 1 april maar wel een stunt van Googlegmail
Heel wat mensen herinneren zich wellicht het persbericht van april vorig jaar, afkomstig van Google. Deze zou namelijk mailboxen met een capaciteit van 1 GB aanbieden aan een beperkt aantal gebruikers. (Je kon alleen zo'n account bemachtigen doordat iemand je inviteerde, ook nu nog steeds de enige manier om zo'n account te bemachtigen).
Dit jaar, opnieuw op 1 april: een nieuw persbericht van Google waarin stond dat de capaciteit van elke reeds bestaande of nieuw aangemaakte Gmailbox uitgebreid zou worden met het dubbele van de tot dan toe totale capaciteit: 2 GB in totaal dus.
Ook dit jaar leidde Google ons niet om de tuin: heel wat gebruikers zagen hun Gmailbox snel uitbreiden tot een capaciteit van 2 GB.
Met deze stunt wil Google de andere maildiensten, die ook alsmaar grotere mailboxen beginnen aan te bieden, wat de mond snoeren. Benieuwd wat andere gratis diensten als Yahoo en MSN gaat doen.

Virtuele harde schijf in plaats van mailbox

Wie denkt niet zoveel schijfruimte voor al de multimediamails van tegenwoordig nodig te hebben kan zijn Gmailbox ook gebruiken als virtuele harde schijf. Een programma dat je daarbij helpt (en bovendien volledig gratis is), kan je downloaden op www.viksoe.dk/code/gmail.htm
Het programma zal na het installeren je inloggegevens opvragen van je Gmailbox en zich vervolgens in de Verkenner (onder Deze Computer) nestelen als een virtuele harde schijf.
Het up- en downloaden van bestanden gaat razendsnel en kan eventueel geschieden via een 'Send-to' optie die je in het contextmenu terugvindt. (Je dient hiervoor rechts te klikken op een bestand).
Enige beperking (en die komt van de kant van Google zelf) is dat je bestandsnamen niet langer dan 40 tekens mogen zijn.
Vergeet niet regelmatig het programma te voorzien van de laatste updates: het gebeurt wel eens dat Google de inlogprocedure van Gmail wijzigt waardoor dit programmaatje niet meer werkt.
Wie nog geen Gmailbox heeft: ikzelf heb nog een vijftigtal invites liggen, de eerste 50 mensen die me mailen met een geldig mailadres én de vraag om zo'n gratis Gmailbox stuur ik een invité. Mailen kan op strike@oplossing.be


Ingezonden door: StriKe


Images, de broodnodige kopies van je gegevens

Win98 logo WinMe logo Win2k logo WinXP logo

Een Image zorgt dat u bent voorbereid op noodgevallen door een exact duplicaat van alle data op uw harde schijf te maken. Financiële gegevens, video's van uw gezin, projecten van werk en school. Zij zijn allemaal belangrijk en soms zelfs onvervangbaar. U kunt nu al uw bestanden beschermen door het maken van een Image.

Als je elke week zo een Image maakt, dan mag zelfs je Windows volledig crashen, op 10 minuten tijd staat alles terug zoals toen je de Image maakte, enkele dagen ervoor. Als je harde schijf de geest geeft, en je bent verplicht een nieuwe HDD te plaatsen, dan kan je op zeer korte tijd alles wat als Image op DVD hebt opgeslagen, terug zetten op je nieuwe HDD.

Het is verstandig om verschillende partities te hebben op je HDD. Een Image maak je van een hele partitie, en als je alle data (OS, Programma's, foto's, muziek en films) op één partitie bewaart, dan kan een Image zo groot worden dat je ze niet meer op DVD krijgt. Je kunt een Image splitten over verschillende DVD's, maar beter en overzichtelijker is om aparte Images te maken van kleinere partities.

Als je een behoorlijk grote HDD hebt, maak je best een extra partitie aan waar je enkel je Images op plaatst.

Om Images te maken heb je wel software nodig. Symantec NortonGhost en Powerquest DriveImage zijn samen gegaan, TrueImage van Acronis is goedkoper en een goed alternatief. Deze programma's zijn dus niet gratis, maar al je data, foto's en dergelijke verliezen komt je veel duurder uit.

Als je een image maakt van een partitie wordt er enkel de data opgeslagen, de vrije ruimte op die partitie wordt niet in de Image opgenomen. Veronderstel dat je een C:\partitie hebt van 10 GB, waarvan er 4 GB gebruikt wordt, dan zal je Image ook maar 4 GB groot zijn. En om het nog beter te maken zal het programma deze Image ook nog kunnen komprimeren tot ongeveer de helft, dus een 2 GB. Je kan deze Images dus gemakkelijk naar een DVD-RW schrijven.


Ingezonden door: SoftAid
Escaping JailEscaping Jail
Escaping Jail is een oeroud spel, dat in de middeleeuwen al gespeeld werd op een houten schuifbord. Het oogt vrij eenvoudig, en zo is ook de opgave: in zo min mogelijk stappen het rode vak naar beneden krijgen, zodat het in het midden op de "vloer" komt te staan.

Je kan alle blokken schuiven door te klikken op een rand van die blok. De verslaafde puzzelaar zal even zijn neus ophalen voor zo een schijnbaar eenvoudige opdracht, maar zal ook snel merken dat het "toch niet zo gemakkelijk" is.....

Al snel krijgt men verschillende technieken en bewegingen onder controle. Maar deze puzzel vraagt meer dan enkele zetten vooruit kijken. Pas na weken van proberen en opnieuw beginnen begint men enig inzicht te krijgen in deze doolhof. Menig puzzelaar is er aan begonnen, weinig vonden de oplossing. Een echte hersenbreker....

Wie na veel zweet en tranen er echt niet meer in gelooft, kan op de website http://jdswanson.home.att.net de oplossing downloaden, waarmee je stap per stap de juiste (en tot nu toe snelste) oplossing voor deze schitterende puzzel kan bekijken. Het moet niet altijd ingewikkeld zijn.


Ingezonden door:SoftAid
Msn Messenger 7.0 en Msn Spaces gelanceerdBegin deze maand verscheen de officiële versie van Msn Messenger 7.0. Hierin staan heel wat nieuwe zaken.
Zo kan je bijvoorbeeld vanaf nu online videoconferenties houden waarbij het volledige beeldscherm gebruikt wordt. (De kwaliteit zal echter niet uitstekend zijn daar er maar weinig webcamera's zijn die een hoge resolutie aankunnen).
Verder zijn de vernieuwingen vooral gericht op het aangenamer maken van gesprekken: je kunt nu je gesprekken aanvullen met (zelfgemaakte) winks, andere emoticons en achtergrondafbeeldingen.
Het programma is ook qua interface wat drukker geworden, maar dat heeft natuurlijk met alle nieuwe functies te maken die er zijn ingestopt.
MSNspaces
Wanneer je versie 7.0 hebt zal je bovenaan naast het knopje 'Mail' ook nog een knopje 'Spaces' aantreffen. Dit is een nieuwe dienst van Microsoft.
Je kunt deze, mocht je Msn Messenger 7.0 niet geïnstalleerd hebben ook bereiken op http://spaces.msn.com
Met deze nieuwe gratis dienst krijg je zomaar even 30 MB ter beschikking die je kunt gebruiken als Blog.
Blog is het uitbouwen van een eigen community waarbij je door middel van dagelijkse teksten, foto's, afbeeldingen, geluidsfragmenten en dergelijke meer, je vrienden kan laten meegenieten van wat jij doet.
De Blog is standaard toegankelijk voor al je MSN contacten. Wil je dit wijzigen, dan kan dit. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk deze alleen toegankelijk te maken voor personen die jij toevoegt aan een lijst.


Ingezonden door: StriKe


Virus Nopir.b verwijderd MP3 bestandenAntivirusbedrijf Sophos waarschuwt voor een nieuw wormvirus dat in aantocht is. Sophos denkt dat het virus een zet is tegen het illegaal downloaden en verspreiden van muziek- en filmbestanden door P2P netwerken zoals Kazaa, Bittorrent en andere.

Deze worm is vermomd als een programma om DVD's te copieren, maar zal, éénmaal geactiveerd, in plaats hiervan alle MP3 bestanden van je harde schijf wissen.

Er word geen onderscheid gemaakt of je deze bestanden nu van Kazaa geplukt hebt, of dat ze van een legale downloadsite komen. Ook de bestanden die je gemaakt hebt met de originele audiobestanden die in jou bezit zijn worden gewist.

Het is dus aangeraden al je muziek zo snel mogelijk op CD of DVD te branden, een virus is snel verspreid, en een nieuw soort kent meestal snel navolging.

Hoe je dit virus herkent en verwijderd vind je op www.virusalert.nl


Ingezonden door: Spyder


Afbeeldingen omzetten naar PDF-formaatJe zult het misschien wel al eens meegemaakt hebben: ingescande afbeeldingen die heel klein of niet in hun oorspronkelijke proporties worden afgedrukt. Na deze korte tutorial behoort dit definitief tot het verleden!
We hebben een tweetal programma's nodig: PDF 995 en Adobe Acrobat Reader. Deze programma's zijn volledig gratis.
Aan het installeren van deze programma's besteden we, mede door de eenvoudige installatiewizard die bij beide programma's worden meegeleverd, verder geen aandacht.
We gaan er dus vanuit dat beide programma's geïnstalleerd zijn. In het geval van PDF 995 zal je zien dat wanneer je bij je printers gaat kijken, er eentje extra werd toegevoegd.
Ja, PDF 995 installeert zich als een virtuele printer op je systeem.
Het eerste wat je nu moet te doen is je afbeeldingen selecteren (die zich voor het gemak best in één map bevinden). Klik daarna rechts en kies voor Afdrukken.
De wizard Afdrukken van Windows XP wordt nu automatisch opgestart.
Klik op Volgende en selecteer vervolgens al de afbeeldingen die je wenst om te zetten
naar PDF-formaat.

PDF1

Klik daarna weer op Volgende en selecteer de juiste printer uit de lijst, hier dus PDF 995.
Let op: selecteer niet je gewone printer waarmee je daadwerkelijk documenten gaat printen!

PDF2


Wanneer je nu op Volgende klikt, kun je kiezen hoe je de afbeeldingen op je blad wil schikken: één afbeelding per pagina (eventueel over de gehele pagina uitvergroot), of alle afbeeldingen in pasfotoformaat, aan jou de keuze!
Je kunt eventueel ook nog instellen hoeveel keer je elke afbeelding wenst te gebruiken. Wanneer je opnieuw op volgende klikt, zullen de afbeeldingen worden omgezet naar een PDF-bestand. Je hoeft nu alleen nog maar een bestandsnaam en locatie op te geven.
Als je gebruik maakt van de gratis versie van PDF 995 zal er zich nu een browservenster openen met reclame. Dit venster kan je gewoon sluiten. Het is heel eenvoudig maar eindelijk is het gedaan met die onvolmaakte afbeeldingen op papier!


Ingezonden door: StriKe
Hou je temperatuur in de gaten

Win98 logo WinMe logo Win2k logo WinXP logo

Het mag duidelijk zijn dat er allerlei onderdelen in uw computer zitten die nogal wat warmte opwekken. De diverse ventilatoren in uw kast moeten er dan ook voor zorgen dat de temperatuur binnen de aanvaardbare grenzen blijft. U kunt dit ook zelf in de gaten houden.

Pc’s worden steeds sneller en sneller. Hierdoor wekken ze behoorlijk wat warmte op, die wordt weggeleid dankzij één of meerdere ventilatoren. Dat dit belangrijk is blijkt wel wanneer bijvoorbeeld de ventilator van uw processor er de brui aan geeft. Binnen enkele seconden smelt uw kostbare CPU en is ook het moederbord onherstelbaar beschadigd. Gelukkig is het zo dat steeds meer computerfabrikanten dit inzien en de nieuwe moederborden standaard van speciale sensoren voorzien die een aantal zaken in de gaten houden. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de snelheid van de diverse ventilatoren of de temperatuur van verschillende onderdelen. Ook is dan vaak in het BIOS aan te geven wat er moet gebeuren wanneer één van deze sensoren een waarde doorgeeft die niet juist is. In het boekje over uw moederbord dat bij uw pc is geleverd, is terug te vinden of uw computer over dit soort sensoren beschikt. Wanneer dit het geval is, hebt u een grote kans dat op de site van de fabrikant speciale software is te vinden waarmee u de waarden die deze sensoren doorgeven kunnen worden getoond in Windows. Dat is leuk, want op die manier kunt u via een icoon in de taakbalk zien wat de temperatuur is van uw CPU! Wanneer u niet over deze programma's beschikt, maar wel over een moederbord dat is uitgerust met sensoren, is er gelukkig een andere oplossing in de vorm van het programma ‘Motherboard Monitor’, een freeware tooltje dat met veel moederborden overweg kan.

Motherboard Monitor 5
Surft u naar http://mbm.livewiredev.com/ om de site van de makers van het programma te bezoeken. Hier kunt u allerlei informatie over deze tool vinden, maar ook met welke moederborden het programma samenwerkt. Wanneer we op ‘download’ klikken, komen we op het gedeelte van de site waar we de laatste versie van dit programma kunnen ophalen. Het is zo’n 1.5 MB groot, hetgeen betekent dat het downloaden geen eeuwigheid duurt. Even installeren en we kunnen aan de slag. Wanneer we MBM opstarten, zien we dat er rechtsonder naast de klok in de taakbalk een icoon is bijgekomen. Dit geeft aan dat het programma actief is en de data van de sensoren in uw pc bijhoudt. Het is echter nog niet helemaal duidelijk welke sensoren waar zitten. MBM dient dan ook eerst te worden geconfigureerd. Dit laatste gaat vrij eenvoudig. U klikt met de rechtermuisknop op het pictogram van het programma in de taakbalk en kiest uit het menu dat verschijnt voor de optie ‘Settings’. We zien dat er een venster verschijnt waarin we allerlei instellingen kunnen veranderen. Deze zijn onderverdeeld in verschillende secties (linkerkant) die we nu doornemen.

GENERAL
Onder dit kopje geven we aan in welke taal MBM moet werken, of de temperatuur dient worden aangegeven in graden Celsius of Fahrenheit, en kunnen we aangeven of het programma tegelijk met Windows moet opstarten.

TEMPERATURES
In deze sectie kunnen we aangeven welke sensoren in de gaten moeten worden gehouden en bij welke temperatuur er een alarm dient af te gaan.

VOLTAGES
In deze sectie kunt u het voltage van het moederbord en de processor in de gaten houden. U dient dan wel precies te weten welke waarden normaal door uw systeem gebruikt worden.

FANS
Naast KNMI spelen, kunnen de meeste nieuwe moederborden aangeven met hoeveel toeren per minuut (RPM) de verschillende koelers hun werk doen. Wanneer een koeler er de brui aan geeft, kan dit dan ook direct worden opgemerkt en kunnen de juiste stappen worden genomen. U kunt het onder deze sectie instellen.

CPU
U wilt weten op hoeveel mega - of gigahertz uw processor draait? Onder het kopje CPU kunt u ervoor zorgen dat dit wordt aangegeven.

ALARM OPTIONS
Wanneer het fout gaat, wordt er aan de bel getrokken. Onder ‘alarm options’ kunt u aangeven wat er dient te gebeuren en naar wat voor bestand er een rapport wordt geschreven.

TRAY & OSD
Hier geeft u aan hoe het icoon van MBM in de taakbalk wordt weergegeven. Onder ‘OSD’ kunt u instellen dat u altijd op het scherm wenst te zien hoe het met uw systeem gesteld is.

HIGH/LOW
De waarden die door de verschillende sensoren en ventilatoren in uw systeem worden doorgegeven kunnen worden opgeslagen in een database. MBM bekijkt deze database en geeft aan wat de hoogste, laagste en gemiddelde waarden zijn geweest over de aangegeven periode. Op die manier kunt u precies zien of uw systeem in orde is (was) of niet.

INTERVAL & SYSLOG
Hier kunt u instellen hoe vaak MBM de waarden dient uit te lezen en waar de logbestanden komen te staan waar deze gegevens in worden opgeslagen.

E-MAIL & FTP
Zelfs wanneer u niet in de buurt bent: wanneer het fout lijkt te gaan kan MBM u op de hoogte houden van de status van uw systeem. Het programma kan, wanneer dat noodzakelijk wordt geacht, een mailtje sturen naar een adres of een bestand met nadere informatie op een FTP-server op internet opslaan. Hoe dit dient te gebeuren kunt u hier instellen.

LAUNCHER
MBM gaat ver. Zo is deze tool in staat om, wanneer een sensor een waarde aangeeft die boven of onder de standaard waarde ligt, een ander programma op te starten.

DASHBOARD
Het goed instellen van MBM kan een behoorlijke klus zijn, zeker als u niet precies weet welke sensor waar voor dient. Het blijft een kwestie van proberen en het boekje van het moederbord erop naslaan. Grote vraag is natuurlijk hoe u al deze waarden het gemakkelijkste kunt bekijken. MBM bevat een aparte module waarmee dit zeer gemakkelijk gaat. Wanneer u met de rechtermuisknop op het pictogram van MBM rechtsonder in de taakbalk klikt, en u kiest voor ‘dashboard’, dan krijgt u een venster waarin een hele berg klokken en meters zal verschijnen. Alle meters die u tijdens het configureren van dit programma hebt ingesteld, zullen worden getoond. U kunt gewoon met deze meters slepen en zelf bepalen waar ze moeten staan. Met behulp van de functies aan de rechterkant kunt u bovendien bepalen hoe groot u het venster met klokken wenst te hebben. De instellingen worden uiteraard opgeslagen voor de volgende keer dat u het dashboard wilt tonen.


MBM is een geavanceerd stukje software dat de mogelijkheden van de nieuwste moederborden uitbuit. Van dit programma verschijnt regelmatig een nieuwere versie die op de laatste ontwikkelingen inspringt. Het is raadzaam om de site regelmatig te bezoeken.


Door: Huib Breeman
Ingezonden door: SoftAid

Bescherm je gsm tegen verlies of diefstalsimwatcher
Denda beweert met SIM Watcher, software die de gebruiker net zo makkelijk op zijn gsm plaatst als een nieuwe beltoon, de ultieme remedie gevonden te hebben tegen diefstal en verlies van mobiele telefoons.
Bij verlies of diefstal wordt meestal de SIM-kaart verwisseld, en daar zit hem nu net de kneep. Zodra de gsm ‘merkt’ dat er een andere SIM-kaart geactiveerd wordt, stuurt hij ongemerkt een sms’je naar een server bij Denda. De rechtmatige eigenaar ontvangt dan een mailtje met het nummer van de persoon die de mobiele telefoon in gebruik stelt! Deze e-mail bevat ook het IMEI-nummer van de gsm, waarmee Denda vooruitloopt op de initiatieven van de operatoren om een database met landelijke IMEI-nummers van gestolen telefoons aan te leggen.
Als SIM Watcher geactiveerd is, krijgt de nieuwe gebruiker een schermpje te zien met de melding dat de telefoon eigendom is van iemand anders. De rechtmatige eigenaar kan hierin zijn of haar adresgegevens tonen. Het venster verschijnt om de 10 minuten, zodat eerlijke vinders de gsm makkelijk aan de eigenaar kunnen teruggeven. SIM Watcher is, ook voor Belgische gebruikers, verkrijgbaar via JavaMania en kost 9,95 euro.


Bron: Clickx
Ingezonden door: SoftAid

Dit verscheen in de vorige nieuwsbrieven:

Met dit lijstje willen we jullie op de hoogte houden van de artikels die in vroegere nieuwsbrieven zijn verschenen. Wij zullen hier telkens de laatste 3 maanden weergeven.
Op die manier heeft U een overzicht en een snelle toegang tot deze berichten. Besef wel dat, in de snelle wereld van de technologie, veel van deze berichten al kunnen achterhaald zijn.


Februari 2005

Problemen met een draadloos netwerk
Weg met de pijltjes
Wat is dat voor een taaltje....
Programma's openen met één klik
IPod met 60 GB en kleurenscherm
Internet explorer & Outlook Express: problemen na installatie van SP2
IrfanView 3.90 Ideaal beeldbeheer
Nieuwe Bagle-variant verspreidt zich snel
Pixia: het betere gratis tekenprogramma

Maart 2005

Hoe op een veilige manier hardware installeren?
Consumentvriendelijke Antispyware-software van Microsoft?
Een eigen chatroom op jouw website, het kan!
Draadloos Internet: uw eigen WiFi-netwerk
Firefox Extra's
Accounts beperken in hun surftijd
Schijfruimte anders bekijken met SequoiaView
MouseRate Switcher maakt je muis sneller

April 2005

Scherpe prijs voor 5GB MP3-speler van Creative
Deactiveer irritante javascriptfuncties in Mozilla Firefox
Xp Home of Xp Professional?
Het nut van een PC, blog van Demo....
Adresboek exporteren van Outlook XP naar Outlook Express.
Je persoonlijke chatkanaal beveiligen
Opmerkingen toevoegen en afdrukken in Excel
Wifi kent grote opkomst in de laatste maanden
Goed om te weten, met onder andere:
Spyware in "Legale" downloads
Feestdagen in Ootlook
De Linux van de bieren
Typen met je muisVoor reacties op deze rubriek kan U terecht op: De redactie
Statistieken voor de maand april
Totaal aantal leden 6135
Totaal aantal berichten 77140
Totaal aantal onderwerpen 14813
Top poster SoftAid
Aantal nieuwe leden 189

De redactie
De oplossing.be nieuwsbrief staat onder redactie van:

- StriKe
- Spyder
- Tientje
- Admin
- Verygoodman
- Yakko

Eindredactie: SoftAid

De redactie is te bereiken op redactie@oplossing.be

Wil u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief dan kan u e-mailen naar het bovenstaande adres.

Iedereen die zich registreert op Oplossing.be krijgt standaard de maandelijkse nieuwsbrief. Wens je deze niet meer te ontvangen, dan kan je dit steeds aanpassen in je persoonlijk profiel op de website. Later eventueel terug inschrijven kan je door opnieuw je profiel aan te passen.

Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd en wil hem zelf ontvangen? Ga naar de site en meld je aan het bij het forum. Je zult dan automatisch de nieuwsbrief ontvangen.

Disclaimer

Alle handelsnamen of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. De redactie van de nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit Oplossing.be (de redactie) hierbij iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen (waaronder begrepen directe en indirecte schade). Toepassen van informatie en gebruik van software is op eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nooit openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Verspreiding van deze nieuwsbrief is toegestaan maar uitsluitend volledig en in ongewijzigde vorm. Het is niet toegestaan om delen van de inhoud zonder voorafgaande toestemming van de makers te gebruiken.