Oplossing.be nieuwsbrief

1ste editie  April 2003 




In dit nummer:

1ste nieuwsbrief van Oplossing.be

De redactie van Oplossing.be is blij u zijn eerste nieuwsbrief voor te stellen. Daar dit voor ons ook nieuw is, zouden wij het op prijs stellen mochten jullie ons laten weten wat u van onze nieuwsbrief vindt. U kan uw reacties posten op ons forum, Klik hier. U kan hier ook uw stem uitbrengen over de kwaliteit, en eventuele commentaar leveren op deze brief. Iedereen die interesse heeft om mee te werken aan deze nieuwsbrief, kan een e-mail sturen naar redactie@oplossing.be. Alle inzendingen worden door onze redactie gelezen en eventueel gepubliceerd. Ook tips en tricks zijn welkom, dit voor een in de toekomst uit te brengen rubriek. De redactie hoopt op een goede samenwerking en succes met dit nieuwe initiatief. Graag zouden wij Yakko willen bedanken voor het mogelijk maken voor het versturen van de nieuwsbrief.


Blanco cd’s nog steeds onbetrouwbaar

De kwaliteit van cd-r's is de laatste twee jaar iets verbeterd. Was het destijds nog 'een drama', nu worden de lege schijfjes 'niet betrouwbaar' genoemd. Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. De opnamekwaliteit is sinds de vorige test (van december 2000) verbeterd, terwijl de brandsnelheid werd verhoogd. Twee jaar geleden waren de resultaten nog 'ontluisterend': de helft van de cd's vertoonde toen kwalen. Zo erg is het nu niet meer gesteld. In de laatste test mislukte echter nog altijd één op de dertig gebrande cd's. Ook andere minpunten blijven volgens de bond bestaan: nog altijd is het niet mogelijk om ieder schijfje op ieder apparaat af te spelen. De beste koop (goede kwaliteit voor een redelijke prijs) is de Memorex CD-R 700 MB (60 eurocent per stuk). Verder worden de lege schijfjes van de Lidl (49 eurocent) en de Aldi (50 eurocent) als voordelige keus (kwalitatief iets minder, maar goedkoper) genoemd. Bij de audio-cd-r's is de CD-RXG Audio 80 van TDK de winnaar, onder de cd-rw's doet het schijfje van Philips het het beste. Bij de dvd-r/rw's tot slot is de consument bij de DVD-R (DMR 47) van Sony aan het beste adres. 

Bron: webwereld.nl


Windows XP product activatie

Velen onder u zullen WindowsXP al eens opnieuw hebben moeten installeren. Soms door een fout in het programma, of misschien door het destructieve van een virus. Vroeg of laat komen we het allemaal wel eens tegen. Na de nieuwe installatie van XP wacht je nog een taak: je Windows product opnieuw registreren. Doe je dat niet dan valt je OS uit na 30 dagen. Opnieuw registreren is een tijdrovend werkje, en daar zien we allen tegen op, niet? Er is echter een oplossing:

 

Dit is geen crack of een oneerlijke manier om de “WindowsProductActivation” (WPA) te omzeilen. Het laat wettige gebruikers van de software toe om na een volledige installatie hun oude activatie voort te zetten op hun nieuwe installatie. De truc bestaat er in om, voor de re-installatie het bestand c:\windows\system32\wpa.dbl (13 Kb) te kopiëren naar een diskette. Je kunt het bestand uiteraard ook naar een andere partitie kopiëren. Na de installatie van WindowsXP start je de PC op in XP’s “SafeMode/CommandPrompt” (Veilige Modus met Command Prompt) . Dit doe je door F8 aan te tikken tijdens het opstarten of het “booten”. Kopieer je originele wpa.dbl file terug in je nieuwe C:\Windows\System32 map en herstart de computer. Voorbeeld: A:\>copy A:\wpa.dbl C:\Windows\System32  (in de veronder-stelling dat je een diskette had gekozen om je bestand op te slaan. Omdat er niets is veranderd in je systeem ( je BIOS,CPU,RAM enzovoort zijn het zelfde gebleven) en je installeert dezelfde kopie van WinXP die vroeger geďnstalleerd was, zou je oude WPA sleutel moeten aanvaard worden als echt, wat je een heel deel werk en tijd bespaart. Dit werkt niet als je de WinXP software op een andere PC wilt installeren, het is dus geen illegale manier om een kopie van je OS te laten werken.

 

Ingezonden door: SoftAid


Tip: Ip-adres snel vinden

Voor sommige games heb je elkaar IP-adres nodig. Hoe kom je dit te weten? Gewoon op start en uitvoeren klikken en ipconfig intypen. Voor windows2000 en XP ga je als volg te werk: Ga via start naar uitvoeren, klik daar op uitvoeren en typ cmd. Typ in de zwarte dosbox ipconfig Je Ip-adres verschijnt vervolgens. Mail dit naar je tegenstander en je kan multiplayen.


Audioscrobbler analyseert muzieksmaak

Muziekliefhebbers die altijd op zoek zijn naar nieuwe muziek kunnen gebruikmaken van een nieuwe online dienst: Audioscrobbler. Dit project doet dienst als persoonlijke muziek adviseur. Audioscrobbler is opgezet door de Britse student Richard Jones als deel van zijn studie computerwetenschappen. De kern van de website www.audioscrobbler.com vormt een softwareprogramma dat monitort welke muziek de gebruiker afspeelt via zijn computer. Het gaat daarbij zowel om mp3-bestanden, streaming media als om cd's die naar een andere formaat worden geconverteerd. Het programma vergelijkt het profiel vervolgens met die van andere Audioscrobbler gebruikers en beveelt op basis daarvan nieuwe muziek aan.

Bron: telegraaf


Problemen Na Terugzetten Image van CD

Nu bijna iedereen een CDWriter heeft, wordt deze meer en meer gebruikt om "Images" van de Systeem partitie naar een CD te schrijven. Zo heeft men steeds een backup van zijn hele systeem, ingeval van een grote crash of een HDD die defect geraakt (zoals ik laatst mocht ondervinden). Dan is het bijzonder nuttig zo een CD te hebben gemaakt. Men kan in een korte tijd zijn hele systeem op een nieuwe HDD zetten, zonder ook maar een bestand, instelling, update of upgrade kwijt te zijn. Maar toch gaat dit niet altijd zo eenvoudig als men denkt. De Image terugzetten geeft geen problemen. Maar dan blijken er plots een aantal programma's niet meer te werken, of foutmeldingen te geven. Wat is er aan de hand? Een Image zou een perfecte copy moeten zijn van je origineel, en dus probleemloos moeten werken. Na de fout in mijn HDD ondervond ik dus dergelijke problemen, en heb een tijdje moeten zoeken naar de oorzaak. Deze lag verborgen in een simpel feit, namelijk dat wanneer men bestanden op een CD brandt, deze (sommige) (soms) als "alleen lezen" gemerkt worden. Bij het terug zetten van de bestanden op de HDD blijven de bestanden als "alleen lezen" gemerkt, en kunnen de toepassingen deze bestanden niet openen of wijzigen. Als gevolg daarvan krijgt men vreemde foutmeldingen, die bijna nergens beschreven staan.
De oplossing is eenvoudig: Selecteer alle bestanden in een map, rechtsklik en kies in Eigenschappen voor "Archief", of vink "Alleen lezen" uit. Doe dit voor alle mappen waar men problemen mee heeft.

Ingezonden door: SoftAid


België gaat eu-domeinen beheren

Het van oorsprong Belgische consortium EURid gaat de eu-domeinen beheren. Een eu-adres moet jaarlijks niet meer dan 10 euro kosten. Vanaf volgend jaar moet het mogelijk zijn om een eu-adres te registreren. Europa nam in april 2002 al wetgeving aan dat het eu-domein mogelijk moet maken, maar tot op heden is het niet mogelijk om daadwerkelijk een dergelijk domein te registreren. Nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen. Volgens persbureau Reuters zou de non-profit organisatie EURid namelijk door Europa zijn uitverkoren om de nieuwe toplevel-domeinen te beheren. Het besluit is echter nog niet officieel; op de sites van de organisatie en van de Europese Commissie is hierover nog niets over te vinden. In EURid hebben de Belgische domeinnaamregistrant DNS zitting, alsmede een Italiaanse en Zweedse organisatie. Het plan van het consortium is om niet meer dan 10 euro per jaar te vragen voor het beheer van een eu-adres. De Europese Commissie stelde vorig jaar als voorwaarde dat de beheerder geen excessieve vergoeding voor de adressen mag vragen.

Bron: webwereld.nl


Statistieken voor de maand maart

 
Totaal aantal leden:
Totaal aantal berichten:  
Totaal aantal onderwerpen: 
Top Poster
Aantal nieuwe leden
Aantal Hits 
1638
15151
3196
SoftAid
94
242528

Redactie

De oplossing.be nieuwsbrief staat onder redactie van:

- Webmaster
- verygoodman
- SoftAid
- StriKe
- Yakko

De redactie is te bereiken op redactie@oplossing.be

Wil u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief dan kan u e-mailen naar het bovenstaande adres.

Iedereen die zich aanmeld bij oplossing.be krijgt standaard de nieuwsbrief opgestuurd. Wil u de nieuwsbrief niet meer ontvangen klik dan hier.
 

Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd en wil hem zelf ontvangen? Ga naar de site en meld je aan het bij het forum. Je zult dan automatisch de nieuwsbrief ontvangen.

Disclaimer

Alle handelsnamen of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. De redactie van de nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit Oplossing.be (de redactie) hierbij iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen (waaronder begrepen directe en indirecte schade). Toepassen van informatie en gebruik van software is op eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nooit openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Verspreiding van deze nieuwsbrief is toegestaan maar uitsluitend volledig en in ongewijzigde vorm. Het is niet toegestaan om delen van de inhoud zonder voorafgaande toestemming van de makers te gebruiken.

 

Hosted by Combell.com