Oplossing.be nieuwsbrief

Test-editie Oktober 2002 



In dit nummer:

 


1ste nieuwsbrief van Oplossing.be

De redactie van Oplossing.be is blij U zijn eerste nieuwsbrief voor te stellen. Daar dit voor ons ook nieuw is, zouden wij het op prijs stellen mochten jullie ons laten weten wat je van onze nieuwsbrief vindt. U kan uw reacties posten op ons forum, Klik hier. U kan hier ook uw stem uitbrengen over de kwaliteit, en eventuele commentaar leveren op deze brief. Iedereen die interesse heeft om mee te werken aan deze nieuwsbrief, kan een e-mail sturen naar redactie@oplossing.be. Alle inzendingen worden door onze redactie gelezen en eventueel gepubliceerd. Ook tips en tricks zijn welkom, dit voor een in de toekomst uit te brengen rubriek.De redactie hoopt op een goede samenwerking en succes met dit nieuwe initiatief.

Google viert vierde verjaardag

De zoekmachine werd in september 1998 gelanceerd door Larry Page en Sergey Brin, twee studenten aan de Stanford universiteit. Ze gaven de zoekmachine de naam Google, dat is afgeleid van het wiskundige getal Googol, een 1 met honderd nullen.Google kreeg alom bekendheid door de snelle en goede zoekresultaten. Het kale en simpele principe van de zoekmachine heeft in vier jaar veel aanhangers gewonnen.De zoekmachine werd vele keren onderscheiden met prijzen en awards van vooraanstaande computerbladen en internetsites. In juni van dit jaar ontving Google nog de Webby Award, de internet-Oscar, voor beste zoekmachine en 'product van het jaar'.Naast het aantal zoekopdrachten, is het aantal geïndexeerde pagina's ook een maatstaf voor zoekmachines. In juni streefde de zoekmachine All The Web van het Noorse bedrijf Fast Google voorbij in het aantal geïndexeerde pagina's. Uit een rondje langs de grootste zoekmachines blijkt nu dat Google inmiddels weer de meeste pagina's indexeert, bijna 2,5 miljard. All The Web stopt bij 2,1 miljard.

Oplossing.be in de Clickx

Oplossing.be staat in Clickx nr.24 (computermagazine) Het gaat om een test waarbij men naar de snelheid en correctheid van gratis helpdesks gingen kijken.  Dit is wat men over Oplossing.be schreef: Een uitstekend Hulpforum lijkt ons Oplossing.be. Verschillende thema’s worden hier behandeld in Kanalen en subkanalen: internet, Windows,hardware,... Zoals meestal is de registratie gratis. Zes minuten nadat we onze vraag in het forum hebben gepost, ontvangen we reeds een bruikbaar antwoord van de hoofdmoderator Yakko: “Hey! Waarschijnlijk zal er ergens een fout optreden en als gevolg daarvan zal je pc herstarten. Wil je dan ook ‘de computer automatisch heropstarten’ uitvinken? Dit vind je zo: Start – Configuratiescherm –  Prestatie en onderhoud – Systeem – Tabblad Geavanceerd – optie Opstart en herstellingen. Wanneer het zich dan nog eens voordoet, zal je ene blauw scherm krijgen in plaats van een reboot. Meld ons dan wat er op dat scherm staat en dan kunnen we je verder helpen.” Meer reacties levert ons probleem in dit forum niet op, maar we merken wel dat de kwestie ondertussen zeventien keer werd gelezen.

Hiermee behaalde oplossing.be 10/10


Tip: Ip-adres snel vinden

Voor sommige games heb je elkaar IP-adres nodig. Hoe kom je dit te weten? Gewoon op start en uitvoeren klikken en ipconfig intypen. Voor windows2000 en XP ga je als volg te werk: Ga via start naar uitvoeren, klik daar op uitvoeren en typ cmd. Typ in de zwarte dosbox ipconfig Je Ip-adres verschijnt vervolgens. Mail dit naar je tegenstander en je kan multiplayen.

Hoeveelheid mail verdubbelt in vier jaar

Wie denkt dat hij nu al veel rommel in zijn mailbox ontvangt, komt bedrogen uit. In 2006 zal dat gemiddeld twee keer zoveel zijn. Dat zegt marktonderzoeker IDC. Momenteel worden er over de hele wereld per dag zo'n 31 miljard e-mailberichten verstuurd. Dat zal in 2006 zijn verdubbeld tot 60 miljard per dag. Het percentage spam neemt bovendien schrikbarend toe.Nu nog is gemiddeld tweederde van alle berichten afkomstig van vrienden, collega's of andere bekenden. De rest moet worden beschouwd als spam of onpersoonlijke informatie zoals nieuwsbrieven. In 2006 zal nog maar de helft van alle mail van persoonlijke aard zijn.Verder voorspelt IDC in zijn rapport 'Worldwide E-mail Usage Forecast 2002-2006' dat het web de belangrijkste toegangspoort tot mail zal blijven, meer dan mailprogramma's als Outlook. De reden hiervan is dat veel werknemers hun persoonlijke mail via het web (zoals Hotmail of Yahoo) bekijken.

Maleisisch virus steelt wachtwoorden

Een nieuw virus genaamd Bugbear is maandag met een opmars begonnen. Het virus bevat een keylogger, waarmee het wachtwoorden kan bemachtigen.Volgens de cijfers van MessageLabs staat de worm nu al op de derde plaats van meest verspreidde virussen. Alleen de oudgedienden Klez.H en Yaha.E zorgen op dit moment nog voor meer infecties."Zaterdag hebben we de eerste melding gekregen in Maleisië", aldus Marius van Oers, virusdeskundige van Network Associates. "Sinds maandag zien we de infecties binnenkomen. In sommige gevallen gaat het daarbij om grote aantallen. Een klant van ons had vijfhonderd infecties."Van Oers vindt het nog te vroeg om van een grote epidemie te spreken. "Het is even afwachten hoe het virus zich vandaag verspreidt. Als internetters en bedrijven snel hun virus-updates installeren, kan het meevallen. Maar ik vrees dat het virus toch gaat doorbreken."
Keylogger

Het virus mailt zichzelf door en verspreidt zich ook via netwerken. Het bevat een zogeheten keylogger, een programmaatje dat alle toetsaanslagen opslaat in een bestandje dat vervolgens wordt doorgemaild. BugBear is niet het eerste virus dat wachtwoorden probeert te achterhalen. Het BadTrans.B-virus dat eind vorig jaar op grote schaal toesloeg, verzamelde ook al wachtwoorden en creditcardnummers met een keylogger. Deze informatie werd vervolgens doorgestuurd naar 22 e-mailadressen. "We zien steeds vaker dat virussen uit meer componenten bestaan, waaronder bijvoorbeeld een keylogger", aldus Van Oers. "BugBear zet een poort open en installeert de keylogger. Dat betekent dat je er nog niet bent als je alleen het virus verwijdert, want de poort staat dan nog steeds open."Tot slot probeert het virus de al dan niet aanwezige anti-virussoftware op de computer uit te schakelen.Het Nederlandse VirusAlert.be kwalificeert BugBear als 'gevaarlijk'. "Daarvoor zijn twee redenen", aldus Dirk Hengst in een toelichting. "De afzender van het virus is niet dezelfde als die van het besmette systeem. Daardoor kunnen mensen elkaar moeilijk van een besmetting op de hoogte stellen. Bovendien is het een polymorf virus: het neemt voortdurend andere gedaantes aan."


Statistieken voor de maand september

 
Totaal aantal leden:
Totaal aantal berichten:  
Totaal aantal onderwerpen: 
Top Poster
Aantal nieuwe leden
Aantal Hits 
856 
6403
1316
SoftAid (620 post)
227
199527

Redactie

De oplossing.be nieuwsbrief staat onder redactie van:

De redactie is te bereiken op redactie@oplossing.be

Wil je een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief dan kan je e-mailen naar het bovenstaande adres.

Iedereen die zich aanmeld bij oplossing.be krijgt standaard de nieuwsbrief opgestuurd. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen stuur dan even een e-mail naar bovenstaand adres

Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd en wil hem zelf ontvangen? Ga naar de site en meld je aan het bij het forum. Je zult dan automatisch de nieuwsbrief ontvangen.

Disclaimer

Alle handelsnamen of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. De redactie van de Oplossing nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit Oplossing.be (de redactie) hierbij iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen (waaronder begrepen directe en indirecte schade). Toepassen van informatie en gebruik van software is op eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nooit openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Verspreiding van deze nieuwsbrief is toegestaan maar uitsluitend volledig en in ongewijzigde vorm. Het is niet toegestaan om delen van de inhoud zonder voorafgaande toestemming van de makers te gebruiken.